Ochromila vás nevoľnosť? Tieto tipy zaberú

Zázvorový či harmančekový čaj. Aj tieto nápoje zaberú, ak vám nie je práve najlepšie.

04.12.2014 17:00
práca, zamestnanie, nevoľnosť Foto:
Nevoľnosť vás môže prekvapiť aj v práci.
debata

Črevná chrípka, priveľa alkoholu, zlé jedlo alebo veľký stres – to všetko môže vyvolať aj nevoľnosť. Nie je to nič príjemné! Najmä vtedy, ak si nemôžete dopriať trocha kľudu v posteli. Ako sa s nevoľnosťou popasovať?

Zázvor je najlepší domáci liek proti nevoľnosti. Môže slúžiť aj ako prevencia, taktiež podporuje trávenie. Zaobstarajte si kúsok čerstvého zázvoru, očistite ho, nastrúhajte a zalejte horúcou vodou. Po niekoľkých minútach po dúškoch vypite.

Ochutnajte zázvorovo-jablkový čaj. Foto: SHUTTERSTOCK
čaj, zázvor Ochutnajte zázvorovo-jablkový čaj.

Ak sa nevoľnosť objaví z čista-jasna a vám sa takmer podlomia kolená, otvorte si okno alebo vyjdite na balkón, sadnite si a niekoľko minút zhlboka dýchajte.

Harmančekový alebo feniklový čaj pomôže pri žalúdočnej nevoľnosti, po niekoľkých minútach sa vám výrazne uľaví. Pite čaj podľa potreby, najlepšie nesladený a vlažný. Pri žalúdočnej nevoľnosti pozor na mätový čaj, silné éterické oleje by mohli problém ešte zhoršiť.

Prehnali ste to večer s alkoholom? Tak to sa žalúdočnej nevoľnosti zrejme nevyhnete. Okrem čerstvého vzduchu či zázvoru by ste mali dostať aj niečo ľahké do žalúdka. Skúste napríklad ovsené vločky zaliať vriacou vodou a nechať vychladnúť. Určite pomôžu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čaj #nevoľnosť #zázvor #vzduch

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...