Biele víno so zdravím nezaostáva, práve naopak!

Zdravie, smiech, dobrá nálada, afrodiziakum, elixír mladosti. To všetko je obsiahnuté v jedinom pohári.

29.11.2014 11:00
biele víno, hrozno, alkohol Foto:
Biele víno je prirodzeným zdrojom antioxidantov.
debata

Víno je korunované na nápoj bohov a má božské účinky. Hoci ide o alkoholický nápoj, v tom správnom množstve umožňuje využiť destilované výhody hrozna a pridáva ešte niečo navyše. Kto si rozumie s vínom, akoby si tykal so zdravím.

Biele pomáha aj pri chudnutí

V otázkach zdravia je obvykle červené víno favorizovanejším. Hlavu určite nemusia vešať ani milovníci bieleho. Práve naopak. Biele víno má množstvo pozitív rovnako ako červené. Tak isto obsahuje flavonoidy a pomáha v prevencii pred rakovinou. Dokonca podľa posledných výskumov z Univerzity v Barcelone má viac antioxidantov ako víno červené. Cháni srdce aj pokožku pred starnutím a dokonca nie je prehreškom ani proti diéte. Zlepšuje výkon ciev, takže rozohreje aj večne studené ruky a nohy. Určite nie je pravda, že by v súboji s červeným ťahalo za kratší koniec.

Posvätný resveratrol

Bohovia podľa legiend milovali víno a preto do neho implementovali aj božskú časticu. Ňou je resveratrol – silný prírodný antioxidant. Jeho antibakteriálne a protizápalové účinky dokázalo množstvo klinických štúdií. Je vyhlásený za oficiálneho bojovníka proti rakovine a stáva sa súčasťou množstva doplnkov výživy a multivitamínov. Práve vo víne nájdete jeho prirodzenú formu, ktorá je aj prirodzene najzdravšia. K jedným jeho unikátnym vlastnostiam patrí aj schopnosť stimulovať sirtuin SIRT1, čím sa dosahuje v tele rovnováha krvného tlaku. Vie ho znížiť aj zvýšiť. Presne tak, ako potrebujete.

Ideálne na povzbudenie

Je lepšie ako káva. Túto vlastnosť vína často podceňujeme. Víno má povzbudzujúce účinky. Hovoríme o jednom decovom poháriku. Fosfáty, železo a vitamín B12 urýchľujú tvorbu červených krviniek, čím sa zvyšuje transport kyslíka v krvi a vy ste zrazu plní energie.

Pohár denne

Víno je liek, ale tak ako každý, má svoje vedľajšie účinky. Už dva poháre vína denne znižujú produkciu mozgových buniek o 40%. Negatívom je samozrejme v prípade vína hlavne alkohol. Ten v malom množstve ešte viac stimuluje ozdravné procesy tela, ale jeho priaznivá dávka je v rozmedzí jeden až dva deci vína. Väčšie množstvo znamená, že ste zastreli pozitíva vína negatívmi alkohol a unikátne liečivé látky božského moku ste definitívne pochovali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #chudnutie #antioxidanty #biele víno

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....