Kúpeľ, krém a masku potrebujú aj naše nohy

Nohy, ktoré na jeseň a v zime častejšie obúvame do vysokých podpätkov, ako v lete, si zaslúžia dôkladnejšiu starostlivosť. Ponúkame zopár tipov.

19.11.2014 09:00
nohy Foto:
Kúpeľ vyčistí nielen nohy, ale aj myseľ.
debata

Pravidelný kúpeľ
Vo večerných hodinách si doprajte kúpeľ nôh, a to tak často, ako je len možné. Vyčistí nielen vaše nohy, ale aj myseľ. Kúpeľ nohy nielen čistí, ale aj vyživuje a upokojuje. Najúčinnejší je v prípade, ak si doň pridáte bylinkový čaj alebo éterický olej – levanduľový alebo tymiánový. Aby sa nohy nerozmočili, ale zmäkli, kúpeľ by nemal trvať viac ako desať minút.

Krém na nohy
Naše nohy sú v zime niekedy aj celý deň „zabalené“ v teple a dostáva sa im kriticky málo čerstvého vzduchu. Môže to spôsobiť podráždenie kože a dokonca aj vznik mykózy. Tomu predídete, ak občas siahnete po špeciálnom kréme na nohy. Okrem iného pokožku ochráni aj pred vysúšaním a praskaním. Naneste tenkú vrstvu krému na nohy ráno aj večer a nechajte ho predtým, ako vyrazíte do práce, vsiaknúť.

Vyživujúca maska na nohy
Z času na čas môžete nohám dopriať ešte čosi navyše. Masku! Recept je jednoduchý. Budete potrebovať dve lyžice jemného kryštálového cukru, dve lyžice sušenej pupalky dvojročnej, dve lyžice macadamiového oleja. Prísady vymiešajte a naneste na nohy. Olej môžete vymeniť za marhuľový a primiešať tiež 100 gramov tvarohu. Táto maska bude ešte o niečo výživnejšia a nohy navyše prekrví.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nohy #maska #krém #kúpel nôh #bylinkový čaj #éterický olej #pupalka

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...