Ako sa moderátorka priznala, za mesiac „raw food“ sa „pošmykla“ len raz. „Zhrešila som, keď som pripravovala pre kolegov pečené kačacie prsia, kapustu, lokše a knedle a zjedla som dve lokše. Ale všetkému ostatnému som odolala. Povedala som si, že ten mesiac dám, vydržím a podarilo sa mi to.“
Počas „raw food“ mesiaca ani nepiekla. „Teraz ma to krásne dobehlo a denne pečiem dva-tri koláče. A pri pečení už ochutnávať musím, lebo to zasa nejde, ak svoje koláče niekam zoberiem a neviem, ako chutia. Tým, že aj veľa receptov vymýšľam, musím ochutnávať, či zvolené suroviny idú dohromady alebo nie. Na druhej strane to kompenzujem tým, že pijem dvakrát toľko smoothies, ktoré dokážu organizmus vyčistiť.“
Hoci v kuchyni je pečená-varená, sladkostiam odoláva. „Ja nie som ten typ, že by som musela mať koláč každý deň, to vôbec nie. Raz za čas si upečiem kysnutý koláč, lebo kysnutému cestu neviem odolať a zjem celý plech. A mám na dva týždne pokoj,“ hovorí sympatická tmavovláska.
Po mesiaci výlučne surovej stravy sa teraz jej jedálniček trocha zmenil. „Na päťdesiat percent zostávam raw. Ráno si pripravujem smoothies, potom si doprajem ľahký obed a večer zasa smoothies. Mäso nejem vôbec, pol roka som už vegetariánkou a zatiaľ mi nič nechýba. Cítim sa skvelo, plná energie. Dokonca jej mám na rozdávanie.“
A ako sa jej mesačný experiment so surovou stravou podpísal na jej postave? „Na váhe som išla dole o dva kilogramy a z pása mi ‚zmizlo‘ osem centimetrov, čo je pre mňa skvelý výsledok,“ dodala Poláková.