Jogurt vylepší imunitu aj vzhľad

Je vynikajúci, chuťové poháriky zažijú slasť, len čo si dáte do úst prvú lyžičku. Jogurt nás nasýti, dodá výživu. Svoju moc ukáže aj inak ako cez črevnú mikroflóru.

09.11.2014 17:00
jogurt, probiotiká, výživa Foto:
Kvalitný biely jogurt má antibakteriálne aj protiplesňové účinky.
debata

Liečivé a ozdravujúce účinky živých kultúr sú blahom aj pre pleť. S jogurtom môžete ušetriť desiatky eur za drahú kozmetiku. Pritom ponúka všetko, čo pleť k zdraviu potrebuje. Načo teda čakáte?

Lepšia imunita

Jogurt sa spájal s výhodami mlieka. Okrem vápnika, kalcia, proteínov aj kyseliny mliečnej má však živé baktérie, ktoré budujú správnu črevnú mikroflóru. Žiadne problémy so stolicou. K tomu si pripočítajte aj vylepšenie imunity. Biely jogurt priamo podnecuje tvorbu imunitných buniek. Preto je rovnako hodnotnou prevenciou pred chrípkovou sezónou ako cibuľa s cesnakom. Akurát nezanecháva nepríjemný zápach.

Skvelý na trávenie

Zdravé baktérie v jogurte dopĺňajú aj tráviace enzýmy. Zároveň jogurt nie je na trávenie tak ťažký ako čisté mlieko, keďže túto surovinu za vás strávia samotné baktérie. Pravidelná konzumácia bieleho jogurtu znižuje aj krvný tlak. Prečo si ho na raňajky nedať?

Na akné ako liek

Vysoký obsah vitamínov a živín nie je všetko. Kvalitný biely jogurt má antibakteriálne aj protiplesňové účinky. Ideálna kombinácia na likvidáciu akné. Stačí málo, natrieť jogurt na tvár a nechať pôsobiť minimálne tridsať minút. Stačí si dopriať luxus pleťovej masky raz do týždňa a akné už nemusíte riešiť nikdy.

Najlepšia hydratácia

V zime pre pleť to najpodstatnejšie. Nič nehydratuje ako pravá príroda. Prírodný jogurt je receptúra, ktorá účinkuje na mastnú, suchú aj zmiešanú pleť. Jogurt aplikujte ako klasickú pleťovú masku. Kyselina mliečna podporuje prirodzenú výmenu kožných buniek a pleť hydratuje. Dva, alebo tri razy do týždňa maska z prírodného jogurtu spraví s pleťou divy. Dokonca aj vrásky naskočia omnoho neskôr ako u tých, čo jogurt iba konzumujú.

Domáci jogurt

Ako všetko domáce, aj jogurt pripravený v domácich pomeroch je najlepších. Stačí bežný jogurtovač, kvalitné mlieko, jogurtová kultúra, alebo príprava pomocou živého bieleho jogurtu z obchodu. Lacné a zdravé, bez chémie, konzervačných látok, presne tak, ako ho pripravovali naše staré mamy. Netreba zdôrazňovať, že takýto jogurt má aj najlepšie účinky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá výživa #kozmetika #probiotiká #jogurt #mikroflóra

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...