Exotika na tanieri, ktorá prospieva ženám! Línii aj zdraviu

Ako vám prospejú niektoré exotické potraviny?

10.11.2014 15:00
datle Foto:
Vysoký obsah horčíka majú aj datle.
debata

Datle: Neobsahujú žiaden tuk a napriek vysokému podielu cukru (60 až 70 percent) sú predsa len zdravšou alternatívou sladkostí. A pozor! Majú dvakrát vyšší podiel draslíka ako banány, ktoré sú práve vďaka nemu považované za skvelý zdroj energie a stopových prvkov.

Hurmi-kaki: Nielenže je to skvelá sladká pochúťka, ale v Ázii tomuto ovociu pripisujú výrazné liečivé účinky. Šťava dokáže pomôcť pri mnohých žalúdočných problémoch, takisto potláča horúčku.

Zázvor: Ak napríklad trpíte žalúdočnými nevoľnosťami, je pre vás zázvor tým pravým povzbudením. Jemne štipľavá chuť je príjemným spestrením jedálnička, navyše zázvor má výrazné protizápalové účinky, mierne pôsobí aj proti bolesti.

Avokádo: Napriek vysokému obsahu tuku je považované za zdravé ovocie. Nenasýtené mastné kyseliny v ňom obsiahnuté dokonca priaznivo ovplyvňujú podiel „zlého“ cholesterolu v krvi. Navyše sa pýši stopovými prvkami ako draslík, horčík a vitamíny B6 či E. Vďaka avokádu posilníte svoj imunitný systém, ochránite srdce, znížite si vysoký krvný tlak.

Pitahaya: Vysoko aromatické ovocie je napriek vysokému podielu vody bohaté na železo, vápnik a vitamíny B, C a E. Je veľmi nízkokalorické, takže sa považuje za skvelý olovrant. Výrazná zmena chuti občas nezaškodí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #ovocie #vitamíny #exotika

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...