Zázračná škorica zabojuje s chrípkou! Skúste to s ňou takto

Keď sa hovorí o chrípkovej sezóne, slovíčka ako zázvor, med či citrón sa objavia ako prvé. Ale vedeli ste, že vzácnym liekom v období chorôb je aj škorica?

03.11.2014 15:00
škorica Foto:
So škoricou môžete účinne bojovať proti chrípke.
debata

Rozhodne ju nemusíte konzumovať len ako mletý prášok na spenenom capuccine. Prirodzenými vlastnosťami škorice je totiž stimulácia, prehriatie organizmu a jeho posilnenie. Aj preto svojimi zdravotnými benefitmi prispieva k lepšiemu stavu nášho organizmu v náročnom období chrípkovej sezóny.

Základom sily škorice sú jej antibakteriálne vlastnosti. Škorica je účinný bojovník proti kvasinkám či parazitom a tak jej pridávanie do jedla zvyšuje imunitu organizmu a boj s parazitmi a baktériami.

Pôsobí tiež protizápalovo a účinkuje pri bolestiach kostí, kĺbov, svalov, ktoré sú často sprievodným znakom chrípky. Navyše je škorica účinná aj pri správnom trávení a zlepšuje spracovanie jedla v tráviacom trakte.

Pri škorici by sme si mali uvedomiť, že je veľmi tvárnou koreninou, ktorá sa dá využiť pri príprave sladkých aj slaných jedál. Mletú škoricu môžeme teda pridávať do spomenutej kávy, či rannej misky vločiek s jogurtom. Škoricu však môžeme pridávať aj do polievok, omáčok či pri úprave mäsa.

Ak vás trápi chrípka alebo nádcha, vyskúšajte škoricový čaj. Príprava je veľmi jednoduchá:

Do pohára vložte pár tyčiniek škorice a zalejte horúcou vodou. Po ôsmich minútach škoricové tyčinky vyberte a pridajte ešte klasický čaj, ktorý necháte lúhovať ďalších päť až sedem minút. Následne ochuťte a popíjajte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #chrípka #nádcha #škorica #protizápalová

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...