Kivi – pevné vlasy
Kozmetický priemysel v tom má už roky jasno. Kivi je vynikajúce! Je dokázané, že posilňuje vlasové folikuly. Ak ho budete denne konzumovať, pomôže vám hneď trikrát: Zlepšíte svoj vzhľad, dodáte telu denný prísun vitamínu C a ostanete štíhla. Pripomeňme, že toto „ovocné vajíčko“ obsahuje len 50 kalórií.
Granátové jablko – čerstvá pleť
Odstráni vrásky, pomôže suchej pleti. Fytochemikálie v granátových jablkách spomaľujú odbúravanie kyseliny hyalurónovej. Okrem toho, rovnako ako čučoriedky bojujú proti voľným radikálom, ktoré sú zodpovedné za predčasné starnutie pleti. Vitamín C obsiahnutý v tomto ovocí stimuluje produkciu kolagénu, ktorý má na svedomí fakt, že koža bude pekná a hladká.
Mrkva – jasná pokožka
Čo sa týka betakaroténu, mrkva je v tomto smere absolútnou špičkou. Betakarotén chráni kožu pred škodlivými UV lúčmi (obsahujú ho aj opaľovacie krémy) a nepekné začervenanie kože s jej konzumáciou rýchlo zmizne.
Špenát – bohatá hriva
Mimochodom, tento druh zeleniny nemá také superschopnosti, aké sa mu roky pripisujú, obsah železa bol tiež prehnaný. Napriek tomu má však špenát patriť k potravinám, ktoré by sme mali mať na tanieri často. Obsahuje retinol (dobrý na vrásky), vďaka biotínu sa zas budú naše vlasy krásne lesknúť.
Sója – pevné nechty
Ak nemáte rada tofu, siahnite po sójovom mlieku. Mimochodom, chutí vynikajúco, vanilkovo. Výsledok si onedlho skontrolujte na svojich nechtoch.