Vďaka týmto potravinám opekniete

Skutočná krása vychádza zvnútra - z chladničky! Týchto päť potravin "krásy" je základom pre husté vlasy, pekné nechty a žiarivú pleť.

31.10.2014 09:00
kiwi, kivi Foto:
Kivi. Zdravé "ovocné vajíčko".
debata

Kivi – pevné vlasy
Kozmetický priemysel v tom má už roky jasno. Kivi je vynikajúce! Je dokázané, že posilňuje vlasové folikuly. Ak ho budete denne konzumovať, pomôže vám hneď trikrát: Zlepšíte svoj vzhľad, dodáte telu denný prísun vitamínu C a ostanete štíhla. Pripomeňme, že toto „ovocné vajíčko“ obsahuje len 50 kalórií.

Granátové jablko – čerstvá pleť
Odstráni vrásky, pomôže suchej pleti. Fytochemikálie v granátových jablkách spomaľujú odbúravanie kyseliny hyalurónovej. Okrem toho, rovnako ako čučoriedky bojujú proti voľným radikálom, ktoré sú zodpovedné za predčasné starnutie pleti. Vitamín C obsiahnutý v tomto ovocí stimuluje produkciu kolagénu, ktorý má na svedomí fakt, že koža bude pekná a hladká.

Mrkva – jasná pokožka
Čo sa týka betakaroténu, mrkva je v tomto smere absolútnou špičkou. Betakarotén chráni kožu pred škodlivými UV lúčmi (obsahujú ho aj opaľovacie krémy) a nepekné začervenanie kože s jej konzumáciou rýchlo zmizne.

Špenát – bohatá hriva
Mimochodom, tento druh zeleniny nemá také superschopnosti, aké sa mu roky pripisujú, obsah železa bol tiež prehnaný. Napriek tomu má však špenát patriť k potravinám, ktoré by sme mali mať na tanieri často. Obsahuje retinol (dobrý na vrásky), vďaka biotínu sa zas budú naše vlasy krásne lesknúť.

Sója – pevné nechty
Ak nemáte rada tofu, siahnite po sójovom mlieku. Mimochodom, chutí vynikajúco, vanilkovo. Výsledok si onedlho skontrolujte na svojich nechtoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #granátové jablko #vitamín C #mrkva #nechty #kivi #špenát

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...