Tuky, vďaka ktorým sa chudne

Nejde o omyl, ani s z vás nestrieľame. Hoci bol tuk dlhé roky považovaný za likvidátora štíhlej línie, všetko je inak.

25.10.2014 08:00
ľanový olej, výživa Foto:
Ľanový olej v tele vyhľadáva a likviduje zápaly.
debata

Omnoho viac kilogramov si nabalíte z nízkotučných výrobkov, ako keď siahnete po kvalitných tukov v strave. Sú zdravé a telu dodávajú dostatok energie bez sacharidov, z ktorých sa vo svojej podstate priberá. Pridajte do kuchyne viac dobrých tukov a výsledný efekt oceníte nielen v chuti, ale aj v lepšej línii a zdraví.

Píniový olej

Dodáva rýchlu energiu a jeho moc je známa od čias antického Grécka, kde píniové oriešky používali na liečenie snáď všetkého. Vďaka píniovému oleju získavate dlhodobú vitalitu, čím nepotrebujete prijímať toľko sacharidov. Okrem toho upokojuje nervový systém, upravuje krvný tlak a je požehnaním pre kardiovaskulárny systém. Píniové oriešky navyše skvele chutia.

Konopný olej

Silný antioxidant s obsahom omega-3 mastných kyselín. Je všestranne využiteľný v teplej aj studenej kuchyni. Má silnejší protirakovinový efekt ako vitamín E. Pre ženy je výnimočný aj prítomnosťou zložky GLA, ktorá v ženskom tele pomáha nastoliť hormonálnu rovnováhu. Preto pomáha potláčať prejavy menopauzy a znižuje možnosť infarktu, či náhlej mozgovej príhody. Vďaka správnemu hormonálnemu cyklu nedochádza preto ani k rapídnemu priberaniu.

Ľanový olej

Za nárastom hmotnosti v ľudskom tele sú zodpovedné aj mikro zápaly, ktoré môžu prebiehať v našom organizme. Vyvoláva ich prekyslenie, nesprávne stravovanie, zlé ovzdušie a v telesnom tuku sa ukladajú škodliviny, ktoré telo potrebuje „kamsi odložiť.“ Ľanový olej je unikát, ktorý v tele práve vyhľadáva a likviduje zápaly, čím pomáha redukovať váhu. Plus má množstvo pozitív na zdravie, ktorých zoznam by zaplnil aj hrubú knihu.

Rybí olej

Poznali ho naše staré mamy ešte pred tým, ako sa k nám dostala záplava exotických olejov. Časom sme naň zanevreli, čo je nesmierna škoda. Je správnou a zdravou zložkou stravy. Bojuje voči rakovine prsníka. Je skvelým zdrojom energie. Napomáha správnemu fungovaniu mozgu, koncentrácii, znižuje dokonca krvný tlak a cholesterol. Jeho pravidelným užívaním sa vám upraví aj trávenie. Vďaka tomu metabolizmus bude rýchlejší a problém s telesným tukom minimálny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #zdravá výživa #rastlinné oleje #ľanový olej

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...