Stravou proti stresu? Ide to!

Aj vhodne zvolené potraviny vám pomôžu zvíťaziť nad stresom.

15.10.2014 13:00
stres, žena, práca Foto:
Zasa nestíhate? A stres útočí...
debata

Existuje množstvo prostriedkov, ako redukovať stres a dostať ho pod kontrolu. Jednou z najlepších možností je pravidelný šport. Vyvetrá vám hlavu, posilní svaly a vyplaví do tela hormóny šťastia.

Pomáha, ak si počas práce robíte aspoň krátke prestávky, kedy si vydýchnete. Na obed si zájdite pešo do neďalekej reštaurácie, ak je to trocha možné, mobil si so sebou neberte a nebavte sa počas obeda opäť len o práci a úlohách, ktoré na vás čakajú. Myslite na niečo príjemné, napríklad na blížiacu sa či prežitú dovolenku. Obklopte sa optimistami, ktorí vás nabíjajú energiou.

A proti stresu môžete aspoň sčasti zabojovať aj správnou stravou. Vyberte si:

  • Oriešky – obsahujú magnézium a to je tá správna látka v boji so stresom. Predovšetkým mandle a kešu patria medzi najväčšie zdroje magnézia.
  • Sušené ovocie – magnézium obsahuje aj sušené ovocie, predovšetkým banán a figy.
  • Banán – skvelou kombináciou proti stresu je banán nakrájaný v bielom jogurte. Je to poriadna dávka magnézia.
  • Ovsené vločky s jogurtom – vločky sú nielen bohatým zdrojom vlákniny, ale aj magnézia. Ak si zvolíte ako štart do nového dňa práve vločky s jogurtom, začnete deň uvoľnená a skvelo pripravená na pracovné výzvy.
  • Smoothie – Ovocné nápoje sú plné vitamínov. Namixujte si protistresové smoothie, ktorým zaženiete stres. Namiešajte si nápoj z malín, černíc a banánu. Práve tieto plody obsahujú najviac magnézia, navyše aj skvelo chutia. Pridajte mlieko a trocha škorice a máte skvelý nápoj na desiatu či olovrant.

*

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #strava #stres #BOJ

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...