Zasa vás ubíja bolesť hlavy? Vyskúšajte domáce recepty!

Vôňa eukalyptu či relaxačný kúpeľ. Vyskúšajte ich účinok pri bolestiach hlavy.

14.10.2014 09:00
hlava, žena, bolesť hlavy, nešťastie Foto:
A zasa tá ukrutná bolesť!
debata

Vôňa mäty

Éterické oleje mäty či eukalyptu pomáhajú pri nádche a nachladnutí. Vďaka nemu sa stiahnu sliznice a nádcha ustúpi. Ale pôsobí aj pri bolestiach hlavy, ktoré zapríčiňuje práve prechladnutie. Skúste si pár kvapkami oleja masírovať spánky, bolesti by mali ustúpiť. Pozor pri migréne! Silná aróma éterického oleja môže stav ešte zhoršiť.

Studené obklady s levanduľou

Studený obklad môže priniesť značnú úľavu. Najskôr si pripravte odvar z levandule, ten nechajte vychladnúť, následne ešte odložte do chladničky. Do takto pripraveného studeného odvaru namočte tkaninu a priložte na čelo. Chlad v kombinácii s upokojujúcou vôňou prinesie za pár minút očakávaný výsledok.

Teplý obklad na ramená

Ak cítite, že bolesti hlavy sú spôsobené stuhnutou krčnou chrbticou, pomôžu teplé obklady. Nahrejte uterák alebo bavlnenú plienku a priložte na ramená a krčnú chrbticu. Pozor! Ak sú bolesti spôsobené migrénou, pomôžu, naopak, studené obklady.

Relax vo vani

Najskôr si pripravte odvar. Hrsť rozmarínu zalejte vriacou vodou a nechajte 30 minút lúhovať. Potom preceďte a pridajte do vášho kúpeľa. Zhlboka dýchajte a vo vani vydržte asi 30 minút. Bolesti hlavy by mali po takomto relaxačnom kúpeli ustúpiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť #vôňa #hlava #mäta #obklad

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...