Odšťavujete? Táto zelenina vám nesmie chýbať!

Odšťavovanie zeleniny či ovocia sa už udomácnilo aj v slovenských domácnostiach. Najčastejšie je to však pomarančová či jablková šťava, ktoré sa ocitnú na stole pri raňajkách alebo po výdatnom cvičení.

01.10.2014 13:00
Chutné a zdravé sú zeleninovo-ovocné šťavy,... Foto:
Chutné a zdravé sú zeleninovo-ovocné šťavy, ktoré si môžete pripraviť aj doma.
debata

V dostupnej zelenine a ovocí, ktoré je možné zužitkovať pri odšťavovaní a pridávať do zdravých nápojov, je však možností omnoho viac. Ktoré by ste určite obísť nemali?

Zeler

Obsahuje množstvo dôležitých látok. Je plný vápnika, magnézia, železa aj esenciálnych aminokyselín. Prospieva nielen pokožke, ale aj krvnému tlaku. Pomáha vyrovnávať telesné ph. Ak vám prekáža chuť a vôňa zelerovej šťavy, nie je nič jednoduchšie, skrátka ho kombinujte s jablkom.

Cvikla

Najmä v týchto dňoch je priam hriech, ak doma odšťavujete, vynechať z toho cviklu. Jej šťava dostane do vášho tela množstvo minerálov, vitamíny A, K či antioxidanty. Je účinná v prevencii proti rakovine a pomáha detoxikovať pečeň.

Mrkva

Je veľmi vhodná po cvičení, pretože obsahuje látky, ktoré telu prospievajú a regenerujú ho po fyzickom výkone. Navyše mrkvová šťava obsahuje aj draslík, vitamín A či vitamín C. Pomáha znižovať krvný tlak a prečisťuje obličky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #mrkva #cvikla #zeler #odšťavovanie

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...