Saunovanie – cesta ku kráse aj zdraviu

Vzduch je čoraz chladnejší a zahriať sa určite každému padne vhod. Kúsok tepla aj keď vonku bude hvízdať severák je príjemné aj zdravé.

27.09.2014 14:00
sauna, saunovanie, zdravie Foto:
Sauna je nástrojom relaxu aj zdravia.
debata

Zavite oči, oddajte sa tepelnému zábalu a naštartujete nielen relax, ale aj ozdravenie celého organizmu. Saunovanie totiž dokáže s nami divy. Nie nadarmo patrí k najdlhšie praktizovaným terapeutickým metódam.

Odolnosť voči zmene počasia

Každodenné zmeny počasia mnohých ľudí pripútajú na posteľ. V saune si proti klimatickým zmenám vybudujete dostatočnú obranyschopnosť. Práve vďaka striedaniu tepla a zimy sú sliznice odolnejšie, prepúšťajú menej baktérií, sú zdravšie a tak nehrozí, že dostanete nádchu medzi prvými, len čo sa trochu ochladí.

Detoxikácia

Už staré mamy na chrípku používali horúci čaj a hrubý paplón. Potenie zaberalo. Do sauny sa určite nepôjdete liečiť z virózy, ale ako prevencia nie je nič lepšie. Potenie je prirodzenou detoxikáciou tela. Vďaka nemu dostávate von toxíny a spláchnete ich studenou vodou. Účinnejšia detoxikácia ako pôsty, či pitie „módnych“ elixírov mladosti.

Vláčnejšia pleť

Hoci sa účinky saunovania dostavujú až po niekoľkých týždňoch, už po prvej návšteve zistíte, že vaša pleť je jemnejšia a rozjarenejšia. Je to vďaka prečisteniu pórov, pleť sa napne, prekrví, doslova osvieži. Pretože dochádza nielen k povrchovému čisteniu, ale doslova sprche z hĺbky.

Chudnutie v saune?

Čoraz populárnejšie sú infra sauny. Tie sú založené na infra červenom žiarení vďaka ktorému sa teplo dostáva hlbšie pod kožu. Tým sa s potom vylučujú von aj malé podkožné zásoby tuku. Určite v saune neschudnete dvadsať kíl, ale rozhodne to pomáha dorysovať líniu. Najmä preto, že vďaka „topeniu“ tuku sa sauna stáva účinným pomocníkom v boji voči celulitíde.

Saunujte sa správne

Saunu je dobré si naordinovať raz až dvakrát do týždňa. Pobyt vo vnútri je individuálny, ale obvykle stačí 10 minút a potom rýchle schladenie. Nasleduje oddych, relax, uvoľnenie. Aj očistenie myšlienok a meditácia napomáha zdraviu. Proces môžete podľa toho ako sa cítite zopakovať tri až štyri razy. Uvidíte ten efekt. Nezabudnite počas prestávok dopĺňať tekutiny. Sauna je nástrojom relaxu aj zdravia. Stačí ho využívať v správnej miere a život aj telo budú krajšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #zdravie #saunovanie

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....