Diéta? Ďakujem, ale už nechcem!

Pár dobrých dôvodov, prečo sa vyhýbať drastickým diétam.

26.09.2014 17:00
chudnutie, hmotnosť, chudosť Foto:
Zasa ďalšia diéta?
debata

Gombík na obľúbených nohaviciach opäť nezapnete. A tak si poviete, „idem diétovať“. A je jedno, či si vyberiete ananásovú, melónovú alebo tukožrútsku diétu. Ak sa vám podarí vďaka niektorej náročnej diéte pár kilogramov zhodiť, po čase ste tam, kde ste boli. A tak si položíte otázku: „Naozaj som sa musela tak veľmi trápiť?“.

Tu je zopár dobrých dôvodov, prečo povedať krutej diéte nie!

Som večne hladná

Diéta povoľuje také miniporcie, že vám nikdy nestačia. Celý deň potom myslíte výlučne na to, ako vám v žalúdku „vyhrávajú muzikanti“. A nie je to nič príjemné.

5 kilogramov za 7 dní? Je to lož

Väčšina diét sľubuje nemožné. Takže po týždni sa s veľkým očakávaním postavíte na váhu a zistíte pravdu. Dokázali ste zhodiť maximálne tri kilogramy.

Stále myslím na to, čo nesmiem

Zákaz cestovinám! Zákaz mäsu! Zákaz pečivu! Ak držíte diétu s veľkým množstvom zákazov, tak vaše myšlienky sa neustále točia výlučne okolo zakázaných vecí.

Po pár týždňoch sú moje kilá späť

Zo svojej novej postavy sa tešíte len chvíľu. Keď sa vrátite do normálu, pretože naveky sa nedá diétovať, kilá sú opäť na svojom mieste. A je to na porazenie!

Telu niečo chýba

Jednostranné diéty sú pre telo škodlivé. A aj vám to dá najavo. Hoci váš driek bude o tri centimetre užší, na pleti sa vám vyhodia nepekné vyrážky. Alebo budete neustále malátna a bez života, pretože nemáte dostatok energie na „normálne“ fungovanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #trápenie #kilogram

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...