Dokonalé smoothie pre zdravie a krásu: Toto by malo obsahovať!

Chutné, ale predovšetkým zdravé - také by mali byť čoraz populárnejšie smoothies.

24.09.2014 15:00
V dokonalom smoothie be nemali chýbať banány,... Foto:
V dokonalom smoothie be nemali chýbať banány, ani zelené listy špenátu.
debata

Nápoje, ktoré sa pomaly prepracovali nielen do ponuky reštaurácií a kaviarní, ale aj do našich kuchýň.

Nejde o klasickú odštavenú zeleninu, či ovocie. V smoothie sa totiž mieša viacero dôležitých ingrediencií, ktoré mu dodávajú tú správnu chuť, konzistenciu či farbu. Viete, ako by malo ideálne smoothie vyzerať?

Podľa magazínu Eating Well by ste mali dať dohromady nasledovné – odmenou vám bude dokonale zdravý a chutný nápoj, za ktorý by vám každý odborník na výživu pogratuloval.

1. Tekutý základ

Mnoho ľudí využíva ovocné šťavy. Tie sú však často bohaté na cukor a tak je lepšie nahradiť ich nesladeným sójovým alebo ryžovým mliekom. Môžete vyskúšať aj nízkotučné mlieko či prípadne kokosové mlieko, ktoré sú zdraviu prospešné a nízkokalorické.

2. Mrazené ovocie

Akékoľvek mrazené ovocie od jabĺk cez čučoriedky, černice, maliny či jahody môžete pridať do vášho mixéra pri príprave smoothies. Mrazené ovocie pri mixovaní vytvorí jemnú konzistenciu. Odborníci tiež odporúčajú plátky zmrazeného banánu – vďaka nemu bude smoothie krémové.

3. Proteíny

Nielen chuť, ale aj sila a energia je dôležitá. Telu ju okrem sacharidov dodávajú proteíny. V prípade smoothie môžete použiť tvaroh, neochutený cottage cheese či biely krémový jogurt.

4. Zelená infúzia

Pridať špenát či kapustu sa môže zdať ako zlý nápad, ale jedna šálka určite neuškodí. Ani chuti, ktorú chcete dosiahnuť, ani vášmu zdraviu. Skôr naopak vytvorí pozoruhodný súzvuk chutí.

5. Semienka

Ako zdravý bonus môžu slúžiť drobné semienka chia či napríklad sezamové semienka, ktoré pridáte do mixéra, obsahujú dôležité nenasýtené mastné kyseliny a prospievajú telu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #smoothie #dokonalý recept #čo by malo obsahovať

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...