Ranný šport? Takto sa konečne odhodláte!

Zopár jednoduchých tipov vám môže pomôcť poraziť nechuť na ranný šport.

24.09.2014 09:00
žena, beh Foto:
Vyrazte za športom ráno.
debata

Budík z vášho dosahu

Jednoduché a pritom účinné. Ak nebudete mať budík na dosah, musíte vyskočiť z postele, aby ste prerušili jeho otravný zvuk. A už ste z postele definitívne vonku!

Zožeňte si „parťáka“

Je skvelé, ak máte povinnosť voči niekomu. Už ste zaviazaná a zrušiť ranný tréning je pre vás nepríjemné. A tak máte v „parťákovi“ skvelú motiváciu, prečo sa odhodlať a vyraziť za športom.

Nemajte spustené celé žalúzie

Dovoľte, aby vám ráno do spálne zasvietilo slnko. Je to pre vás impulz, že je ráno a vy musíte vstávať. Pri slnečnom svetle sa vám bude vstávať o čosi ľahšie.

Poriadne sa vyspite

Ak máte naplánovaný ranný tréning, doprajte si kvalitný spánok. Nebudete mať tak deficit spánku, ktorý by vás ráno ťahal späť do postele.

Oblečenie si pripravte

Nestrácajte čas hľadaním tenisiek či trička. Aj takéto maličkosti by vás mohli odradiť od ranného tréningu. Všetko si nachystajte na viditeľné miesto, tento pohľad môže byť dokonca pre vás motivačný.

Pripravte si raňajky

Ak sa ráno chystáte trénovať, nerobte to s prázdnym žalúdkom. Počas cvičenia by ste boli otrávená a znechutená. Doprajte si zdravé ľahké raňajky, müsli s ovocím a mliekom sú ideálnou stravou pred tréningom. A nezabudnite na tekutiny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #beh #tréning #motivácia #ráno

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...