Hlad ako terapia duše aj tela

Keď zacítime povestné škvŕkanie, inštinktívne si niečo vložíme do úst. Chyba!

15.09.2014 11:00
pitný režim, voda, zdravý životný štýl Foto:
Hladovka je jedna z najprirodzenejších a najlacnejších terapií.
debata

Hlad je náš kamarát. Netreba s ním zápasiť. Naopak, pri správnom prístupe nám dokáže priniesť mnoho energie a zdravia. Nie je to hlad, aký nás kvári pri diéte. Ide o pôst plný očisty a detoxikácie. Stačí kúsok pevnej vôle a budete zdravšie.

Pôst – najstaršia liečebná metóda

Už antickí filozofi považovali pôst za cestu k osvieteniu, zdraviu a múdrosti. Známe sú Pytagorove aj štyridsaťdňové pôsty. Plný energie dokázal filozofovať a učiť. Dokázali totiž telo zbaviť záťaže spojenej s trávením a samozrejme vďaka hladu sa prirodzene telo očisťuje. V prírode každý živočích zažíva obdobia pôstu. Človeku túto výsadu zrušila vždy plná chladnička. Treba sa vrátiť k základom a uvoľniť našu energiu prostredníctvom hla­du.

Hladovaním nechudnete

Pôst nie je cesta k strateniu kilogramov. Dochádza síce k úbytku telesnej hmotnosti, ale okamžite po skončení hladovky naberiete kilogramy naspäť. Preto je vhodné po pôste dodať očistenému telu kvalitné a zdravé potraviny, aby načerpalo užitočné látky a nenatlačilo sa toxínmi, ktoré ste s prázdnym žalúdkom a zaťatými zubami z organizmu dostali von. Ak dodržíte tento postup, dochádza vďaka biologickým zmenám v organizme k omladeniu, čo sa ukáže aj vyhladením vrások a pridaním vitality.

Zabudnite na hlad

Pôst nie je len očista tela, ale aj duše. Tí, čo majú skúsenosť s pôstom tvrdia, že treba zamestnať vlastnú myseľ, ktorá je omnoho väčšia pokušiteľka ako žalúdok. Ak si na deň pôstu vyberiete svoju obľúbenú činnosť, alebo sa budete venovať práci, ani si nevšimnete, ako rýchlo prekonáte deň hladovky. Pritom neprídete o žiadnu energiu. Skôr naopak. Sami zistíte, ako ste boli produktívni. Aj jednodňový pôst v tele naštartuje ozdravné procesy.

Raz za týždeň je zdravé optimum

Pokojne si môžete pôst naordinovať raz do týždňa. Vynechajte večeru a ďalší deň pite iba vodu, prípadne čaj. Raz za týždeň takáto alternatíva zlepší zrak, sluch, telo sa očistí a zmiznú aj chronické problémy. Hlad je dokonca aj cestou k eliminácii depresie a tvorbe vitamínov, ktoré si zdravšie telo tvorí samé. Nemalou výhodou je aj nová forma životnej energie. Už si len povedať, že hlad je priateľ. Pred držaním radikálnejších hladoviek a dlhších pôstov je však zmenu životného štýlu dobré predsa len konzultovať aj s lekárom. Hladovka je jedna z najprirodze­nejších a najlacnejších terapií. Funguje už roky, len sme na jej účinky zabudli. Najvyšší čas vrátiť sa do harmónie s prírodou, kde je hlad prirodzenou súčasťou života.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stravovanie #hladovanie #pôst #očistné kúry

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....