Bicyklovaním k lepšej kondícii, zdraviu aj sexu

Prakticky potrebujete len pekné počasie, bicykel a chuť spraviť niečo pre seba.

06.09.2014 07:00
bicyklovanie - žena - radosť Foto:
S bicyklom sa váš život zlepší.
debata (1)

Vysoké teploty to na tento rok definitívne zabalili. Slnečné dni konca leta, prichádzajúca jeseň, babie leto však prajú cyklistike ako žiadne iné obdobie. Či už vyrazíte na asfaltky, alebo ešte lepšie na horských bicykloch do panenskej prírody, získate viac ako ktorýkoľvek domased.

Znižuje hypertenziu

Pomalé a pokojné bicyklovanie je unikátny šport na budovanie nárastu vytrvalosti a kondície. Spolu s tým dosiahnete aj postupné znižovanie hladiny krvného tlaku, ale aj postupné spomalenie zrýchleného pulzu. O rýchle bijúcom srdci sa hovorí menej ako o tlaku, ale jeho rýchla frekvencia je rovnako zdravotným rizikom. Vybicyklujte si lepšie srdce.

Získajte lepšie kĺby

Ak nechcete po päťdesiatke sedieť s tvárou skrivenou bolesťou u ortopéda, využite túto jeseň na bicyklovanie. Vďaka cyklistickému pohybu sa posilňujú kĺby aj väzivá. Nakoniec to môže byť práve bicykel, vďaka ktorému uniknete potrebe meniť či už bedrový alebo kolenný kĺb.

Lepšia pružnosť celého tela

Nie je to len o nohách. To spozná každý, kto sa posadí na dve kolesá. Zlepšuje sa držanie tela, vylepšíte svoju pružnosť aj stabilitu. Toto je rovnako dôležité ako pre mladých, tak aj pre staršie ročníky. Počas zimy budete mať pri chôdzi po chodníku omnoho lepšiu istotu, aj keď padne prvá námraza. Okrem iného je cyklistika ideálnym prostriedkom boja proti osteoporóze. Príjemne jazdenie…

Na bicykli k lepšiemu sexu

Deväť z desiatich ľudí, ktorí dochádzajú do práce a domov na bicykli, potvrdili, že už len pár minút cyklistiky z nich okamžite zmýva stres. Domov tak prídu uvoľnení aj po ťažkom dni. To je dôvod, prečo cyklisti mávajú sex častejšie, ako zostresovaní pracovníci, ktorí sa vyvážajú hromadnou dopravou, ale zúria na cestách v dopravných zápchach. Podľa britského výskumu práve cyklistika a pohyby tela pri nej dokázali prekrviť dolnú časť tela. Vďaka tomu získate viac energie aj na pohon pod perinou. sexu

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #sex #bicyklovanie #vylepšenie

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...