Najlepšia diéta? Obmedzte sacharidy, zhodíte najviac, tvrdia vedci

Určiť, ktorá diéta je tá pravá si netrúfali ani tí najfundovanejší odborníci. Najnovšia štúdia v odbornom magazíne však vraví jasne.

05.09.2014 13:00
chudnutie - zhadzovanie kíl Foto:
Chudnúť môžete viacerými spôsobmi - obmedziť sacharidy je vraj najefektívnejšie.
debata

Najlepšie výsledky v rámci diétneho režimu prináša obmedzenie sacharidov v potrave. Tvrdí to nová štúdia, ktorú publikoval Annals of Internal Medicine. Podľa poznatkov z nového prieskumu je dôležité vyradiť z jedálnička pečivo, chliev, cestoviny a tiež alkohol – výsledky potvrdili na vzorke bezmála 150 mužov a žien, ktorí netrpeli žiadnou kardiovaskulárnou chorobu ani cukrovkou.

Z výsledkov vyplýva, že ľudia, ktorí sa rozhodnú chudnúť a obmedzia v jedálničku sacharidy, schudnú v priemere až o štyri kilogramy ročne viac ako tí, ktorí sa rozhodnú pre diétu so zníženým obsahom tuku.

Lekári, ktorí sa na štúdii podieľali, tiež zdôraznili, že obmedzenie cukrov v potrave nie je prospešné len pre líniu, ale aj srdcovocievny systém a znižuje rizika kardiovaskulárnych chorôb.

Vziať si práve tento názor za nemenný a konečný však asi netreba. Ako upozorňuje britský Daily Mail, len pár dní po zverejnení štúdie v spomenutom Annals of Internal Medicine sa objavila ďalšia štúdia, ktorá tvrdí, že diétny režim ako taký, a to akýkoľvek, je cestou pre zhadzovanie kilogramov. Netreba sa teda držať jedného postupu, ale vybrať si taký, ktorý nášmu telu najviac vyhovuje. Ideálne je tak spraviť po konzultácii s dietológom a lekárskym odborníkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #chudnutie #sacharidy #pečivo #cestoviny

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...