Sychravé počasie je tu! A s ním aj nádcha

Skôr, než vykúpite polovicu lekárne, vyskúšajte tieto tri jednoduché domáce recepty.

05.09.2014 15:00
shutterstock 65091016 Foto:
Skúste naparovanie, pomáha!
debata

Naparovanie

Konečne voľne dýchať! Ak sa chcete zbaviť nádchy, mali by ste si naparovanie dopriať aspoň raz denne. Sparte harmanček, ponad hlavu si prehoďte uterák a 5 – 15 minút vdychujte. Určite sa vám uľaví, ale po naparovaní zamierte rýchlo do postele a telu doprajte oddych. Ak nemáte doma harmanček, môžete ho nahradiť morskou soľou.

Cibuľový sirup

Posilňuje imunitu, zároveň pomôže odstrániť hlieny pri nepríjemnej nádche. Recept je veľmi jednoduchý. Cibuľu očistíme, nakrájame na jemné kolieska a posypeme cukrom alebo zalejeme medom. Následne stačí premiešať a nechať niekoľko hodín odstáť na tmavom mieste. Cibuľa pustí šťavu, ktorú potom scedíme a po lyžičkách podávame.

Dýchajte bylinky

Zmiešajte 20 g semien feniklu a 80 g sušeného kôpru. Naberte na polievkovú lyžicu a nasypte na pripravený papier na pečenie. Len na pár minút nechajte v rúre vyhriatej na 250 stupňov. Ak zmes začne rozvoniavať, vyberte ju z rúry a zhlboka si privoňajte. Niekoľkokrát, kým zmes prenikavo vonia. Po pár minútach pocítite úľavu a bude sa vám dýchať ľahšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nádcha #bylinky #naparovanie #sirup

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....