Aj v kancelárii sa dá vysedávať zdravšie

Skúste si osvojiť tieto tri kroky a v práci sa budete cítiť lepšie.

02.09.2014 11:00
bolesť, chrbát, chrbtica, práca, kancelária,... Foto:
Myslite v kancelárii aj na pohyb.
debata

Myslite na pohyb

Iste, máte sedavé zamestnanie a väčšinu času v kancelárii pracujete s počítačom. Aj tak sa však môžete pokúsiť vaše návyky zmeniť. Ideálne by bolo, ak by ste 60 percent pracovného času sedeli, 30 percent času stáli a 10 percent chodili. Ako to docieliť? Napríklad telefonovať môžete postojačky. Ak vymeníte výťah za schody a na obed prejdete pešo do reštaurácie, ktorá je od vašej kancelárie vzdialená desať minút, tak pár krokov skutočne prejdete.

Upratujte

Kedy ste si naposledy poutierali prach na vašom pracovnom stole? Alebo z listov kvetov, ktoré máte v kancelárii? A čo klávesnica počítača alebo žalúzie? Iste, upratovačka sa raz za čas vo firme zjaví, ale na čistotu svojho pracoviska musíte dohliadnuť aj sama. Najmä vtedy, ak váš pracovný stôl či počítač bežne používajú aj ostatní kolegovia.

Doprajte si čerstvý vzduch

Ak pracujete v klimatizovaj miestnosti, musíte dbať na to, aby ste sa počas dňa aspoň pár razy dostali na vzduch a zhlboka nadýchli. Prečistíte si tým pľúca a okysličíte mozog. Nebudete pociťovať až takú únavu a bude sa vám ľahšie dýchať. Stačí, ak sa pár razy za deň postavíte na terasu či pred firmu a päťkrát sa zhlboka nadýchnete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #kancelária #špina #prach #vzduch

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...