Zasa nemáte chuť na šport?

Skúste sa premôcť a váš život bude veselší. A plný energie.

28.08.2014 11:00
žena, šport, rozcvička, pohyb, fitness Foto:
Stačí sa odhodlať.
debata

S vaším športovaním je to ako s počasím. Raz jasno, potom oblačno. A keď je oblačno, tak si hľadáte rôzne výhovorky, len aby ste si nemuseli obuť tenisky a vyraziť. Ale to je chyba! Skúste sa premôcť. Nielen kvôli kondičke a skvelej postave:

Stres je fuč!

V hlave máte milión povinností, termínov, nevyriešených úloh… A to vás prenasleduje vo dne v noci. Ale skúste si ísť s takto preplnenou hlavou napríklad zabehať alebo si zahrajte tenis či zaboxujte. V hlave budete mať krásne „prázdno“, termíny a starosti z nej jednoducho „vyfučia“.

Čipsy – ďakujem, nechcem

Nezdravé pochutiny pojednáte zväčša z nudy. Doma sa len tak ponevierate a nemáte do čoho „pichnúť“. A tak si sadnete pred počítač či televízor a už do seba hádžete jednu nezdravú vec za druhou. Keď vybehnete niekam za športom, zaženiete nudu a na takéto prehrešky ani nesiahnete. Bude vám totiž ľúto zničiť vašu dvojhodinovú snahu balíčkom čipsov.

Ste šťastnejšia a sebavedomejšia

Hormóny šťastia sa vyplavujú pravidelne do vašej krvi a to sa musí podpísať aj na psychike. Na tvári máte väčšinou úsmev, ste plná energie a navyše, páčite sa sama sebe. A to okamžite zaregistrujú aj ostatní.

Aj vzťah je „v pohode“

Keďže cvičíte, nemáte čas sa sústreďovať na hlúposti. Zrazu vám nevadia maličkosti, nad ktorými ste sa neustále zamýšľali. Z tréningu prídete „nabudená“ a v dobrej nálade, že ste pre seba niečo urobili. Tak prečo si to kaziť hádkou?

Výborne sa vyspíte

Keď si prečistíte hlavu, najlepšie na čerstvom vzduchu a svoje telo pekne potrápite, večer sa dostaví únava. A tá je príjemná. A spánok takisto. Ráno sa prebudíte ako znovuzrodená.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #šport #pravidelnosť #spánk

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...