Štyri kroky k vysnívanej postave

Môžete zahodiť všetky knihy o diétach, na cestu k postave snov vám budú stačiť štyri praktické rady.

18.08.2014 11:00
fitnes, beh, zdravý životný štýl Foto:
Pri silovom aj vytrvalostnom cvičení je hlavné sa dobre spotiť.
debata

Netvrdíme, že to nebude ťažké, ani sa tuku nezbavíte na počkanie. Ak dlho človek priberal, tak ani strata objemov nebude za dva dni. Správna cesta k úbytku tuku a udržaniu postavy je však jediným správnym riešením, ako vykorčuľovať zo zovretia jojo efektu, či neustáleho hľadania nových receptov.

Nejde o žiadne tajomstvo

S príchodom nízkotučných výrobkov, cereálií, fit tyčiniek a množstva príručiek o zdravej výžive a chudnutí sa počet obéznych rapídne zvyšuje. Tento alarmujúci smer nabralo ľudstvo podľa Davida Katza, člena výskumného tímu na Yalskej univerzite na začiatku deväťdesiatych rokov. Dnes rastie obezita doslova geometrickým radom. Je to spôsobené práve „light“ eufóriou a odklonom od tradičnej formy stravy, ktorá dlhé roky predstavovala záruku štíhlosti.

Vyhoďte nízkotučné potraviny z kuchyne

Nielen preto, že tuk je nahradený obvykle sacharidmi, ale preto, že tuk naše telo potrebuje ako zásobu dlhodobej energie. Bez tuku fungujeme na sacharidoch, ktoré telo okamžite spaľuje, ale nedokážeme ich minúť toľko, koľko ich dostávame. Preto sa ukladá ako tuk a pritom stále trpíme hladom. Dáme si light výrobok s pokojným svedomím chudnutia, pričom tvrdenie, že tuk môže za priberanie, je viac reklamným trikom ako dokázaným faktom

Robte to ako Gréci

Jedia veľa polynasýtených tukov, čo vedie k menšiemu nárastu tuku, ale vyššiemu objemu svalov. Nájdete ich v orechoch, semiačkach, rybách a olivovom oleji. Dajte týmto jedlám prednosť pred vyprážaným syrom, či light jogurtom.

Počúvajte vlastné telo

Jesť by ste mali pravidelne a iba vtedy, ak pocítite hlad. Stačí jemný. Vtedy na jeho zahasenie použite plnohodnotné zdravé potraviny, bielkoviny, mäso, zeleninu, pár orechov. Jesť môžete ale prakticky čokoľvek, ak dodržíte zásadu, že nejedia oči, ale žalúdok. Menšie dávky časom zmenšia žalúdok, vy budete jesť menej a cítiť sa sviežejšie. Neskutočne jednoduchý a funkčný recept.

Spoťte sa

Hovoríme o potrebe aktívneho pohybu, nie v prípade, že vám zvlhne tričko od stresu. Hýbať sa, spaľovať tuky a trénovať svaly. To je základ každej dobrej postavy. Nie je pravdou, že musíte prijímať menej kalórii ako vydáte. Ak chcete posilniť svaly, tak príjem musí byť väčší, ale viac bielkovinový ako sacharidový. Pri silovom aj vytrvalostnom cvičení je hlavné sa dobre spotiť. Vtedy je len otázka času, kedy sa v šatách objaví vysnívaná postava.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #zdravá výživa #fitnes #štíhla postava

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...