Chudnutie načerveno, skúste odšťavovať

V záhrade či na trhu nájdete dostatok čerstvých plodov na zeleninové šťavy.

06.08.2014 13:00
rajčina Foto:
Odšťavte si rajčiny.
debata

V záhradách nájdete plno skvelých plodov, ktoré vám pomôžu nielen pri udržiavaní sa fit, ale dokážu pomáhať aj pri zhadzovaní kilogramov. Pozbierajte ich, očistite a odšťavte! Sezóna rajčín je v plnom prúde, o čerstvé a voňavé nebudete mať núdzu. Podobne ako s mladou mrkvou priamo zo záhrady. Vyskúšajte červené zeleninové šťavy, pokúste sa s nimi schudnúť.

Prečo práve rajčinová šťava?

Výskumy potvrdzujú, že paradajky bojujú proti nádorovým ochoreniam. Okrem toho však super chutia a čo je skvelé, obsahujú minimum kalórií. Sú bohaté na vitamíny A, C, navyše aj betakarotén, čím pôsobia ako prírodný antioxidant. Šťavu z rajčín si môžete dochutiť napríklad nasekanou bazalkou, petržlenovou vňaťou, štipkou soli alebo čili. Dva deci šťavy vypite ráno nalačno, budete mať pocit ľahkosti a aj kilogramov sa zbavíte rýchlejšie.

A čo mrkvová šťava?

Aj mrka sa môže pýšiť minimom kalórií, na druhej strane má vysoký podiel vlákniny. Tá je skvelá nielen na „prebudenie“ tráviaceho systému a jeho udržiavanie v dobrej kondícii. Vláknina znižuje pocity hladu. Je podobne ako rajčina skvelým antioxidantom. Mrkva je bohatým zdrojom vitamínu A, ale nájdu sa v nej aj ďalšie vitamíny – B, C, D, E. Do šťavy pridajte trošku panenského olivového oleja, aby telo dokázalo spracovať cenný vitamín A. Mrkvová šťava funguje pri prevencii rôznych ochorení.

debata chyba
Viac na túto tému: #štavy #mrkva #rajčina #chudntie

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...