Nezvyčajné benefity kardio tréningu

Či už šliapete do pedálov, preháňate sa po kopcoch, alebo ste prepadli čoraz obľúbenejšiemu behu, robíte pre svoje telo veľký kus práce.

05.08.2014 11:00
kardio cvičenie, kondícia, fitnes Foto:
Kardio tréning môže zamedziť aj tvorbe rakovinových buniek.
debata

Nielenže chudnete a udržiavate svaly v kondícii, no pravidelné kardio tréningy prinášajú benefity aj v podobe nezvyčajných výhod, ktoré získate, len čo do svojho života zaradíte aeróbny tréning aspoň trikrát do týždňa.

Cítite sa šťastnejšie

Bez ohľadu na počasie. Niečo také ako meteosenzitivita pre vás prestane existovať. Vy si v prípade zlého počasia akurát nepôjdete zabehať, ale strávite pol hodinu v posilňovni. Redukujete stres, hormóny šťastia zaplavia vaše telo a vydržia nielen počas cvičenia. Preto tí, čo ráno vítajú deň vyššou pulzovou frekvenciou, majú deň jednoducho krajší ako tí, čo sa miesto rozcvičky len pomaly preberajú.

Pridáte si roky k životu

Je to ako v počítačovej hre, keď skočíte na bonusové políčko a priráta sa vám kus života. Tak je to s kardiom. Predlžuje život a nielenže budete na svete dlhšie, ako ľudia ležiaci pred televízorom, ale váš mozog bude skutočne produktívnejší do vyššieho veku. Ani to nestačí ako argument, aby ste vyšli do posilňovne? Kardio tréning zamedzí aj tvorbe rakovinových buniek, pretože zrýchlený tep a telesná teplota okamžite likviduje vznikajúcich parazitov ešte v zárodku.

Zlepšíte si zrak

Pravidelné kardio cvičenia a hlavne beh je skvelý na oči. Po dvoch kilometroch je telo tak naštartované, že každá bunka vie, že bežíte. Preto sa degenerácia makuly znižuje o 19 percent. Ak chcete vidieť všetko aj vo vysokom veku, nepodceňujte pravidelný pohyb.

Menšia pravdepodobnosť cukrovky

Diabetes je často sprievodným znakom dlhodobej obezity. Vďaka kardiu zlikvidujete nadváhu, no nie je to jediný dôvod pre ktorý klesá možnosť, že dostanete cukrovku. Pravidelný vytrvalostný pohyb zaručí, že telo spaľuje cukry omnoho efektívnejšie a preto sa cukor nezvyšuje tak, aby pre vaše telo predstavoval riziko. Vyskúšajte bojovať za svoje zdravie tridsaťminútovou aktivitou. Stačí tak málo a získate pre život benefity, o ktorých sa možno až tak veľa nevedelo, ale sú skvelé.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fitnes #kardio tréning

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...