Päť dôvodov, prečo cvičiť jogu

Keď niečo funguje viac ako 5000 rokov, je to certifikát kvality a nie módny hit.

03.08.2014 17:00
joga, cvičenie, relax Foto:
Vďaka joge budete vyzerať po pár mesiacoch mladšie aj o niekoľko rokov.
debata

Cvičenie jogy je prastará praktika, ktorá harmonizuje telo aj ducha a preto uzdravuje po každej stránke. Nemusíte cestovať kamsi do Indie, alebo sa oddať hodinovým meditáciám v pozícii lotosového kvetu. Niekedy stačí pár hodín kurzu či dobrá kniha a môžete načerpať poklady zo skutočne silného žriedla zdravia.

Odstránenie bolestí chrbtice

Bolesti chrbtice a krížov sú tak rozšírené, že ich zo skúsenosti pozná každý. Problémy s pohybovým ústrojenstvom vďaka sedavému spôsobu života pritom útočia na stále mladšie ročníky. Nedajte sa! Cvičením jogy sa aj ťažké prípady bolestí eliminujú. Fanúšikov jogy skrátka chrbát nebolí.

Omladenie

S cvičením jogy je spojené aj skvalitnenie dýchania a zároveň lepšie fungovanie vnútorných orgánov. Naťahujú sa skrátené svaly a telo akoby ožilo. Vďaka tomu budete vyzerať po pár mesiacoch mladšie aj o niekoľko rokov. Nebude to len fyzická zmena. Naštartujete proces harmonizácie organizmu a budete plná energie.

Odstránenie toxínov z tela

Telo začne doslova reštartovať a svaly správne pracovať. Je to znak pre imunitný systém, aby začal vylučovať toxíny preč z tela. To samo o sebe znamená viac zdravia a menej ochorení.

Stabilnejšie emócie

Pri tradičných metódach cvičenia a medicíny sa niekedy nedá povedať, prečo sa veci zlepšia. Dôležite je, že fungujú. Dôsledkom cvičenia jogy je vyššia emocionálna stabilita. V stresových situáciách budete mať lepšie reakcie a nenecháte sa rýchlo rozhodiť. Pritom si k tomu stačí iba ráno dobre popreťahovať údy.

Zlepšenie činnosti mozgu

Mozog spotrebuje enormné množstvo energie a tým aj kyslíka. Joga vám upraví dýchanie na správne a preto budete bystrejší ako všetci tí, čo dýchajú zle. Nalaďte svoj mozog na vyššiu frekvenciu vďaka (ne)obyčajnému cvičeniu.

Vyberte si vašu jogu

Sú rôzne štýly jogy od duchovnejších smerov aštanga jogy až po amerikanizovaný model power jogy. Každá je však postavená na správnom dýchaní, držaní tela a aktivácii svalov. Rozprúďte energiu v rytme, ktorý vám plne vyhovuje. Joga sa vám prispôsobí a niečo také ako bolesti krížov, chrbtice, strnulosť krku, či stratu vitality budete poznať len z rozprávania kamarátok a kolegýň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #jóga #relax

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....