Máte krvnú skupinu AB? Karfiol na tanier!

Ak máte krvnú skupinu AB, potom zrejme dobre trávite mäso a našťastie, máte dobrý imunitný systém.

04.08.2014 13:00
karfiol Foto:
Mladá skupina AB by mala jesť veľa karfiolu.
debata (1)

Tvrdí to autorka bestselleru Najedzte sa do štíhlosti, Antónia Mačingová. Týmto ľuďom odporúča konzumovať veľa čerstvej zeleniny a všetky druhy ovocia okrem pomarančov. Medzi vhodnými potravinami menuje ryžu a cestoviny, ale aj ryby, mliečne výrobky a vajíčka. Červené suché víno ľuďom s AB skupinou neublíži, zato červené mäso áno!

Máte radi mliečne výrobky? Siahnite po jogurtoch a kefíroch, tie sú totiž pre vašu krvnú skupinu prospešné. Vyhnite sa však zároveň hermelínu a plnotučnému mlieku, zo svojho jedálnička vyškrtnite aj maslo a plesňové syry.

Podľa Mačingovej slov sú potraviny, ktoré urýchľujú metabolizmus – tofu, ryby, zelenina a kyslomliečne výrobky. A naopak, potraviny, ktoré zvyšujú hmotnosť sú červené mäso, kukurica, pohánka, pšenica – tieto potraviny spomaľujú metabolizmus.

Bažant a pečeň vám neuškodia, ale radšej voľte baraninu, jahňacinu, morku, zajaca či králika. Z mliečnych výrobkov sa určite vyhnite aj zmrzline a plnotučnému mlieku, z olejov preferujte olivový.

Z ovocia podľa Mačingovej lieči ananás, brusnice, citróny, čerešne, egreše, grepy, figy, hrozno, kivi a slivky a zo zeleniny baklažán, brokolica, cesnak, cvikla, červená kapusta, karfiol, paprika, petržlen či uhorka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #karfiol #čerstvá zelenina #krvná skupina AB #kefír

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...