Tak by mal podľa Antónie Mačingovej, ktorá radí ľuďom, aby sa najedli do štíhlosti, vyzerať jedálniček ľudí, ktorí majú krvnú skupina nula, tzv. nulku. Radí tiež obmedziť obilniny a strukoviny, vynechať vynechať pšenicu, fazuľu, šošovicu a karfiol. „Tieto potraviny v dôsledku nízkej činnosti štítnej žľazy u nuliek spôsobujú spomalenie metabolizmu a priberanie na váhe,“ tvrdí Mačingová.
Naopak, ak chcete schudnúť, voľte ryby, predovšetkým tresku, makrelu, sleďa, pstruha, lososa či šťuku. K redukcii váhy vám pomôže aj mäso, zo zeleniny kel, špenát, brokolica a tiež morské riasy. Látkami, ktoré podporujú výživu, sú vitamíny B a K, vápnik, jód. „Hlavným faktorom váhového prírastku je glutén (lepok), ktorý je v pšeničných klíčkoch a múčnych výrobkoch. Lepok sa ukladá do svalového tkaniva a spôsobuje tam alkalickú reakciu, tým sa znižuje schopnosť fyzickej aktivity svalov,“ konštatuje ďalej Mačingová.
Potraviny, ktoré podporujú zníženie váhy obsahujú dostatok jódu, vitamínov skupiny B a hlavne veľké množstvo bielkovín. Nulky! Z mliečnych výrobkov vám bude škodiť kefír, jogurt aj mlieko – vyhnite sa im obrovským oblúkom. Vylieči vás olivový či ľanový olej a z ovocia slivky či figy. No a čo sa týka zeleniny, pozor na zemiaky, karfiol, olivy, kukuricu a šampiňóny. Doprajte si však chren, brokolicu, cibuľu, špenát, kaleráb, cesnak, petržlen či kyslú kapustu.