Máte krvnú skupinu nulku? Pozor na zemiaky

Vysoký podiel bielkovín, predovšetkým mäso, ryby, zeleninu, v menšej miere ovocie.

28.07.2014 09:00
zemiak Foto:
Krvná skupina nula, pozor na zemiaky!
debata

Tak by mal podľa Antónie Mačingovej, ktorá radí ľuďom, aby sa najedli do štíhlosti, vyzerať jedálniček ľudí, ktorí majú krvnú skupina nula, tzv. nulku. Radí tiež obmedziť obilniny a strukoviny, vynechať vynechať pšenicu, fazuľu, šošovicu a karfiol. „Tieto potraviny v dôsledku nízkej činnosti štítnej žľazy u nuliek spôsobujú spomalenie metabolizmu a priberanie na váhe,“ tvrdí Mačingová.

Naopak, ak chcete schudnúť, voľte ryby, predovšetkým tresku, makrelu, sleďa, pstruha, lososa či šťuku. K redukcii váhy vám pomôže aj mäso, zo zeleniny kel, špenát, brokolica a tiež morské riasy. Látkami, ktoré podporujú výživu, sú vitamíny B a K, vápnik, jód. „Hlavným faktorom váhového prírastku je glutén (lepok), ktorý je v pšeničných klíčkoch a múčnych výrobkoch. Lepok sa ukladá do svalového tkaniva a spôsobuje tam alkalickú reakciu, tým sa znižuje schopnosť fyzickej aktivity svalov,“ konštatuje ďalej Mačingová.

Potraviny, ktoré podporujú zníženie váhy obsahujú dostatok jódu, vitamínov skupiny B a hlavne veľké množstvo bielkovín. Nulky! Z mliečnych výrobkov vám bude škodiť kefír, jogurt aj mlieko – vyhnite sa im obrovským oblúkom. Vylieči vás olivový či ľanový olej a z ovocia slivky či figy. No a čo sa týka zeleniny, pozor na zemiaky, karfiol, olivy, kukuricu a šampiňóny. Doprajte si však chren, brokolicu, cibuľu, špenát, kaleráb, cesnak, petržlen či kyslú kapustu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryby #zemiaky #bielkoviny #krvná skupina 0

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...