Leto v znamení štíhlej línie! Čo si dať na tanier?

Leto je priam ideálnym obdobím na "pestovanie" štíhlej línie.

10.07.2014 10:00
zelenina Foto:
Chutne a zdravo!
debata

Letné mesiace sú ideálne pre tie z nás, ktoré sa rozhodli urobiť niečo pre svoju líniu. V záhradách či na trhoch je dostatok ovocia a zeleniny, ktoré zasýti a pritom obsahuje minimum kalórií. Ak máte chuť maškrtiť, opäť to môžete urobiť s čistým svedomím. Leto ponúka dostatok chutných a pre líniu málo nebezpečných pochutín.

Červený melón

Je naozaj jedno, koľko kúskov melóna zjete na posede nie. Prečo? Odpoveď je jednoduchá. 100 g obsahuje len 37 kalórií.

Maliny, egreše s spol.

Ich sezóna trvá len krátko a tak by bola škoda ju nevyužiť. Drobné ovocie chutí vynikajúco, môžete ho dokonca zamraziť a podávať aj ako dreň. Ako osvieženie či malú maškrtu.

Maliny: 100 g obsahujú 34 kalórií Borievky: 100 g obsahujú 36 kalórií Ríbezle: 100 g obsahuje 33 kalórií Egreš: 100 g obsahuje 37 kalórií Jahody: 100 g obsahujú 32 kalórií

Šaláty V lete ich skúšajte na všetky spôsoby, sú chutné, zdravé a málo kalorické. 100 g listového šalátu obsahuje len 20 kalórií. Ak k tomu pridáte uhorku (100 g obsahuje 12 kalórií) nemusíte mať žiadne obavy.

Opatrná buďte len v prípade, ak obľubujete rôzne dressingy, namiesto ťažkých kupovaných dressingov si vyrobte vlastný, napríklad len z bieleho odtučneného jogurtu, cesnaku či balzamika.

Jogurt s ovocím Je skvelou voľbou na desiatu či olovrant. V bielom jogurte rozmiešajte napríklad maliny či černice a je to! 100 g bieleho jogurtu obsahuje 73 kalórií, k tomu si primiešajte pár lyžíc drobného ovocia.

Zeleninové polievky Môžete ich jesť na studeno alebo ich môžete aj zohriať, podľa chuti. Ale zeleninové polievky sú skvelou letnou a najmä ľahkou voľbou. Výbornú rajčinovú či uhorkovú polievku pripravíte s jogurtom, jedna porcia neobsahuje viac ako 200 až 250 kalórií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #ovocie #zelenina #línia

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...