Máte krvnú skupinu A? Možno vám škodí mäso

Počuli ste už o stravovaní podľa krvných skupín? Ak sa vám nedarí schudnúť, možno by ste mohli diétu podľa krvných skupín aspoň vyskúšať.

11.07.2014 10:00
mäso, zelenina Foto:
Možno je načase vylúčiť z vášho jedálnička mäso.
debata (1)

Autorka knihy Najedzte sa do štíhlosti, Antónia Mačingová, tvrdí, že ľudia s najrozšírenejšou krvnou skupinou A majú veľmi citlivý tráviaci systém. „Ťažko trávite bielkoviny a živočíšne tuky,“ odkazuje týmto ľuďom. Naopak, „áčkari“ dobre znášajú zeleninu, tofu, sóju, obilie (nesmie byť však chemicky ošetrované), strukoviny, či ovocie.

Ak niečo brzdí váš metabolizmus, potom sú to vraj živočíšne bielkoviny. „Trávenie mäsa vás oberá o energiu, ste unavení a nedokážete sa koncentrovať. Máte málo žalúdočnej kyseliny na rozloženie ťažko stráviteľnej potravy. Tiež priberáte po mlieku,“ zhodnotila Mačingová. Takže pozor na mlieko…

Chudnúť vraj budete po vyradení potravín, ktoré sú označované ako škodlivé. Potraviny podporujúce váhový prírastok.

Mäso
Je ťažko stráviteľné

Mlieko a mliečne výrobky
Narúšajú metabolizmus

Fazuľa obyčajná
Spomaľuje metabolizmus

Ak chcete spaľovať, Mačingová odporúča zaradiť do jedálniček rastlinné oleje, sójové výrobky, zeleninu a ananás. Šťavy, ktoré by ste mali popíjať počas celého dňa, by mali byť rozhodne z čerstvého ovocia a zeleniny, ale nie ich kombinácia. Vyliečia vás ananásové šťavy, grepové, čerešňové, mrkvové, slivkové, zelerové, citrónové a marhuľové a naopak, dobre vám nespraví pomarančová ani paradajková.

Víno
Prospieva vám! Ak si chcete večer naliať, tak potom červené. Suché je dokonca pre vás liečivé. Mačingová však upozorňuje: „Len nie dve fľaše na posedenie.“ Neškodí vraj ani biele suché vínko.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mäso #stravovanie #krvná skupina A

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...