Ťažká noc? A čo deň po nej?

Občas sa nočná zábava vymkne spod kontroly. Ako sa dá prežiť deň po náročnej noci?

02.07.2014 16:00
únava, žena, práca Foto:
Ťažké ráno? A ešte náročnejší deň...
debata

To ale bola noc! Ráno po nej však až také úžasné nie je! Hoci sa vám nechce z postele vytiahnuť ani pätu, musíte sa premôcť a svoj deň horko-ťažko naštartovať.

Ak dokážete predsa len z postele vyliezť a zamieriť pod sprchu, blahoželáme! Je to prvý krok k tomu, aby ste váš deň prežili. Aké ďalšie tipy by ste mohli skúsiť, aby ste vydržali „fungovať“ nekonečné hodiny?

Voda! Telo potrebuje vodu, keďže ste ho nechali poriadne vytrpieť. Kombinácia málo spánku – veľa alkoholu môže byť nebezpečná, tak tekutiny doplňte aspoň ráno. Ešte lepšie než čistá voda môže poslúžiť aj voda s niekoľkými kvapkami citróna.

Bez kávy to nejde. Šálka kvalitnej kávy bez mlieka a cukru telo okamžite „nabudí“. Ak po chuti kávy práve nebažíte, skúste aspoň zelený čaj, ktorý pite po menších dúškoch. Pozor! Počas dňa sa nepretĺkajte „od kávy ku káve“. Káva telo zbaví tekutín a vy sa budete cítiť opäť „pod psa“. A nezabúdajte si po káve opäť dar aspoň pohár vody.

Svetlo vás vzpruží, tma a šero utlmí! Takže v práci nezaťahujte žalúzie, ale doprajte si dostatok denného svetla. Ak je to možné, cestu do práve zvládnite pešo, nielen kvôli svetlu, ale aj čerstvému vzduchu. Vďaka tomu sa vám zrýchli krvný obeh a vy sa budete cítiť oveľa lepšie. Aj po náročnej noci.

Nadýchnite sa aromatického oleja. Áno, aj vôňa dokáže vaše telo a zmysly povzbudiť natoľko, že váš deň bude predsa len o čosi ľahší. Vyskúšajte napríklad bergamotový olej s výraznou citrusovou arómou.

Poznáte to… Po ťažkej noci si telo pýta niečo sladké a mastné. Ale to by bola chyba, pretože ak by ste organizmu vyhoveli, mohli by ste ísť priamou čiarou iba do postele. Oveľa lepšou voľbou je zelenina a ovocie, ktoré telu prinavrátia aj stratené vitamíny a minerály a navyše nezaťažia tráviaci trakt.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #alkohol #noc #únava #zábava

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...