Zredukujte stres! Ešte dnes!

Každé zazvonenie budíka predstavuje stres. Nie ani tak pre zvuk, ale preto, že podvedomie už vie, čo sa práve stalo.

29.06.2014 17:00
relax, práca, oddych Foto:
Stres odstránite, ak budete problémy riešiť jeden po druhom.
debata (1)

Začína deň a s ním aj nové úlohy, šéf, telefonáty, večne nevybavené e-maily. Pridajte rodinné hádky a žijete stresom permanentne. Ak náhodou trpíte aj nočnými morami, hotový koniec sveta. Zredukovať stres je zdá sa akútna nutnosť, ktorú mnoho z nás podceňuje.

Vyzujte sa

Nesmierne efektívna terapia ako zamávať stresu. Vyzujte si v práci, či doma topánky, lodičky aj sandále. Položte si nohy na podlahu a uvidíte, k akej zmene dôjde. Akoby ste zrazu pocítili, že zem z vás vyťahuje stres a vlieva vám energiu. Tento tajný trik skúšajú pod svojimi stolmi aj slávni manažéri a generálni riaditelia. Funguje spoľahlivo.

Umyte si ruky

Zmeníte prostredie cestou na WC, ale to nie je všetko. Ruky sú nástrojom na prácu s našou energiou. Umývajte si ich prúdom tečúcej vody dvadsať sekúnd a pritom si v mysli spievajte. Alebo aj nahlas, ak vás nikto nepočuje. Očistíte si dlane aj myseľ a povolíte stresové zovretie vo vašej hlave. Malý trik a veľké divy.

Zamerajte sa na jedinú vec

Nie je žiadne tajomstvo, že za stresom stojí najmä neustály prísun nových informácií, termínov a pritom všetkom treba sledovať aj informačnú vojnu na Facebooku. Zamerajte sa iba na jednu jedinú vec. Upriamte pozornosť naozaj detailne na konkrétny problém a vyriešte ho. Jeden po druhom, najrýchlejšie ako to pôjde, bez rozptyľovania. Váš stres z toho, že neustále niečo nestíhate, definitívne pochováte.

Cvičte

Stres produkuje v tele látky, ktoré mu škodia. Ani najlepšie redukčné techniky na stres ho zo života nedostanú úplne. Zbaviť sa jeho dopadov je nutná súčasť zdravia. Jedinou cestou je mať pozitívnu náladu a viac cvičiť. Aj aeróbny tréning je fajn, no pomôže aj tvrdá fyzická námaha. Vďaka svalom budete odolnejší aj voči stresovým situáciám, takže ranné behy, alebo návšteva posilňovne dokáže eliminovať stres a pripraviť pozitívne na deň. Stačí pätnásť minút a budete zdravší aj efektívnejší. Oplatí sa privstať si!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #stres #relax

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...