Partnera, ani dieťa nesmiete do zdravej stravy nútiť, tvrdí Zdenka Predná

Speváčka Zdenka Predná neje mäso a snaží sa stravovať zdravo. Zdôrazňuje však, že do podobných chutí a prístupu k životu nemožno nikoho nútiť.

25.06.2014 17:30
Zdenka Predná Foto:
Speváčka Zdenka Predná.
debata

„Stravujem sa väčšinou zdravo, ale predovšetkým sa prispôsobujem tomu, čo moje telo chce,“ vysvetlila pre Žena.pravda.sk. „Snažím sa neriešiť, keď nejako priberiem, alebo schudnem. Myslím si, že ide o to, že si to telo pýta,“ pokračovala Predná.

Bývalú finalistku Superstar, ktorá sa pred pár mesiacmi presťahovala späť do Banskej Štiavnice, neuvidíte často so sladkými pochúťkami. „Pri cukre si uvedomujem, že nie je úplne v poriadku. Niekedy sa ho snažím vedome vylúčiť z jedálnička. Áno, je aj zdrojom energie, ale k energii sa dá dostať inak. Radšej ako presladenú limonádu si dám napríklad vodu s citrónom,“ vysvetlila. Teší ju, že čoraz častejšie sa v jedálničku a potravinách objavuje stévia – teda prírodné sladidlo. „Aj keď má charakteristickú chuť a nie každému sadne, môže mať človek pocit, že robí niečo pre seba.“

Prednej umožňuje život v rodnej Banskej Štiavnici využívať aj dary prírody. „Už keď začnem od obyčajnej limonády, ktorú si vie človek spraviť z vlastných zdrojov. Zo záhrady si odtrhne medovku, pridá stéviu, citrón a nemusí riešiť nič iné,“ vymenovala.

Zdravý životný štýl však občas môže naraziť na nečakanú zábranu – na partnera. Ako to funguje v domácnosti Prednej a jej priateľa? Nebijú sa u nich dva prístupy k stravovaniu? „Myslím si, že je to tak zdravo nastavené. Raz si ujde jeden, raz si ujde druhý,“ vysvetlila na margo jedálničkových hriechov. Zároveň doplnila, že výber stravovania by mal mať každý vo vlastných rukách.

„Nie je správne tlačiť partnera do niečoho, o čom je presvedčený len jeden. Buď to chce, alebo nechce. A podobné platí aj u detí. Samozrejme, že ich netreba prepchávať nutelou, ale… aj pri vegetariánstve by mal mať každý voľbu sám. Rozhodnúť sa, prečo,“ skonštatovala speváčka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdenka Predná #zdravie #partner #stravovanie #jedálniček #cukor #stévia

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...