Držte diétu, ale s rozumom!

Skúste dodržiavať tieto pravidlá, diéta sa tak nestane utrpením.

20.06.2014 15:30
diéta, chudnutie, štíhly driek, meter, výživa Foto:
Chudnite s rozumom.
debata

Obľúbte si zeleninu

Zeleninu, zeleninu a potom ovocie. Sú perfektnými sprievodcami akoukoľvek diétou a majú tú výhodu, že obsahujú málo kalórií. Bez výčitiek svedomia môžete zjesť toľko zeleninových šalátov, koľko sa vám zachce.

Nezakazujte si potraviny

Ak si zakážete konkrétnu potravinu, spôsobí to opačný efekt – budete na ňu neustále myslieť. A hoci pár dní jej budete odolávať, jedného dňa zhrešíte a to v poriadnom množstve. Takže si dovoľte všetko, na čo máte chuť, ale naozaj v primeraných porciách.

Celozrnné namiesto bieleho

Cestoviny a biela múka nie sú pre líniu tým najlepším riešením. Pečiva sa však rozhodne vzdať nemusíte. Celkom postačí, ak ich vymeníte za celozrnné produkty. To isté platí aj o cestovinách, môžete prejsť na ich zdravšiu alternatívu. Okrem toho, že sa z nich nepriberá tak výrazne ako z bielej múky, sú aj pre telo oveľa zdravšie.

Jedzte pomalšie

Nemusíte hneď 100-krát prežuť jedno sústo, to by bolo zdĺhavé, ale čas na jedlo by ste si mali nájsť. Keďže pocit nasýtenia sa dostaví 20 minút po jedle, je skvelé do seba jedlo „nenahádzať“.

Nehladujte

Ak chcete schudnúť spôsobom, že budete hladovať, je to tá najhoršia cesta. Ak sa následne najete, telo si rýchlo uloží zásoby a vy priberiete aj z malého množstva. Takže počas diéty sa stravujte premyslene, ale rozhodne nehladujte.

Jedzte pravidelne

Ak budete jesť pravidelne, ustrážite si pocit hladu aj porcie. Môžete si pripraviť zdravé jedlo a vyhnete sa tak nezdravým pokrmom, ktoré na vás číhajú napríklad vo firemnej jedálni.

Viac sa hýbte

Hoci zmeníte stravu, bez pohybu sa chudne len ťažko. Navyše, ak budete mať dostatok pohyb, odbúrate stres, vyplavia sa vám hormóny šťastia a diétovať sa bude oveľa ľahšie. Vyskúšajte to!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #dieťa #šport #pravidelnosť

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....