Aromaterapia v praxi. Čo zmenia vône v našom živote?

Vôňa je niečo magické. Dokáže navodiť nálady, zmeniť atmosféru, dokonca vyliečiť zdravotné neduhy.

18.06.2014 17:00
aromaterapia, vonné oleje Foto:
V aromaterapii je dôležité staviť na kvalitné oleje a éterické silice.
debata

Správne používať aromaterapiu znamená získať zdravotné benefity. Aj v prípade vôní platí, že treba byť opatrný. Ide predsa o zdravie.

Používajte silice

Či už si budete vôňu kvapkať do aromalampy, alebo si pripravovať vonné kúpele, je dôležité staviť na kvalitné oleje a éterické silice. Získavané priamo z prírody. Majú vyššiu cenu, ale aj účinky. V prípade rôznych osviežovačov, či lacných voňaviek ide len o efekt, ale zo zdravotného hľadiska sú úplne bezcenné. Ak nie v niektorých prípadoch priamo škodlivé.

Korene aromateramia

Už v starovekej Číne poznali tajomstvá prírodných silíc. Tajomné a omamné vône Egypta sú ešte dodnes výraznou kapitolou afrických dejín. Liečba prírodnými silicami a ich vôňou je regulérnou súčasťou medicíny na východe. Je príbuzná liečbe bylinkami a jej zrod sa datuje na blízky východ. Vždy je však dôležité, aby išlo o oleje získané priamo z rastlín. Tie vedia uvoľniť telo, zbaviť bolestí hlavy, detoxikovať, rozprúdiť krv, skutočne takmer všetko. Takže prečo nemať pár vôní doma v lekárničke?

Vône chýbajú svetu

Spotreba liekov voči depresii neustále rastie. Zaťažujú rozpočty a pochopiteľne aj telo. Pritom nohé stavy úzkosti vie napraviť práve aromatrapia. Samotná vôňa má na telo tak priaznivý účinok, že napríklad antibiotická liečba sa rovná aromaterapii namiešanej z tymiánu, oregana, saturejky, škorice a klinčekov. Skúste liečbu tela aj duše pomocou vonných kvapiek.

Voňavú kúpeľ

Stačí niekoľko kvapiek vonnej silice do horúcej vane a všetko sa zmení razom k lepšiemu. Vonný kúpeľ by mat trvať 15 – 20 minút. Po ňom sa iba jemne osušte a relaxujte v posteli. Ozdravenie a psychohygiena v jednom.

Inhalácia

Asi najčastejšia forma aromaterapie. Je efektívna a veľmi príjemná. Priamo vo vašom byte získate nové pocity a nové zdravie. Pozor, esenciálne oleje majú tak silné účinky, že použitie aromaterapie u tehotných žien je potrebné konzultovať s lekárom.

Vyberte sa do lekárne

Ak chcete skutočnú kvalitu, na nákup aromaterapie sa vyberte do lekárne, alebo špecializovaného obchodu,. Nenechajte sa zmiasť lacnými predajcami s vôňami. V lekárni vám dokonca poradia oleje, alebo ich zmes na konkrétne problémy, alebo na stav, ktorý by ste radi dosiahli. Nebojte sa siahnuť po aromaterapii ani v modernej dobe, ktorá viac ako tradičným liečivám praje tabletkám. Za ten pozitívny efekt to rozhodne stojí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vôňa #aromaterapia #vonné oleje

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...