Stres? Zabojujte s ním! Skúste päť rýchlych tipov

Stres sa v práci jednoducho pritrafí. Aj keď ste v časovej tiesni, päť minút na relax by ste si mali nájsť.

12.06.2014 15:00
hnev, stres, emócie Foto:
Opäť vás prepadol stres?
debata

Aj rýchle tipy, ako zobojovať so stresom, sú učinné a v kritických situáciách môžu pomôcť. A nezaberú viac ako 5 minút. Vyskúšate ich?

Položte si na chvíľu hlavu na vankúš Zložte si hlavu na pohodlný a mäkký vankúš a na päť minút zatvorte oči. Kľudne dýchajte. Ak nemáte po ruke vankúš, postačí aj sveter. Na nič nemyslite, len si vychutnajte ten pokoj. Hoci len na malú chvíľu.

Pustite si na ruky studenú vodu Studená voda osvieži, ochladí a rozprúdi krvný obeh. Na dve minúty si pustite v kúpeľni vodu na ruky a pokúste sa na nič nemyslieť, len na to, ako vám príjemne ochladzuje celý organizmus.

Päť minút plánujte „Vypnite“. Päť minút sa preneste do blízkej budúcnosti a plánujte či predstavujte si vašu blížiacu sa dovolenku. Kam pôjdete, čo budete robiť a s kým. Ak idete na obľúbené miestom, spomeňte si na príjemné zákutia, na ktoré s nadšením chodíte.

Zahryznite sa do exotického ovocia Omamná vôňa vás na chvíľu prenesie ďaleko od kancelárskeho stresu, navyše je ovocie lepšou alternatívou ako čokoláda.

Vypite si v kľude zelený čaj Okrem toho, že je plný antioxidantov, nabudí vás oveľa príjemnejšie ako káva. Zatiaľ, čo po vypití kávy vaša nervozita stúpne, zelený čaj má na organizmus jemnejší vplyv. A pri jeho príprave, ak si na nej necháte záležať, takisto zrelaxujete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kancelária #stres #relax

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...