Naučte sa správne maškrtiť

Najmä si nič nezakazujte! Chuť na sladké jednoducho skroťte.

09.06.2014 10:00
koláč, zákusok, obezita, chudnutie, diéta,... Foto:
Pozor! Sladkosti opäť lákajú.
debata

Zákaz je zákaz! Na druhej strane, nie sú práve zakázané veci tie najlákavejšie? A presne tak je to aj s maškrtením. Zákaz konzumovania čokolády či zmrzliny u vás spustí priam neodolateľnú chuť na sladké. Možno vydržíte deň či dva, ale potom to príde!

Východisko je pritom celkom ľahké. Maškrtenie je dovolené. Čo je však dôležité, len v istých dávkach. Je na vás, či sa rozhodnete pre kúsok čokolády každý deň, alebo ju zjete celú napríklad v sobotu. Ale určeným množstvom sa vaše týždenné maškrtenie končí.

Rozhodli ste sa pre každodennú malú sladkosť? V poriadku. Dobrá rada znie, sladké si doprajte hneď po hlavnom jedle. Cukor v krvi vám nevyskočí tak rýchlo práve vďaka hlavnému jedlu. A to je dôvod, prečo nebudete pociťovať obrovskú chuť na ďalšiu sladkosť. Ak cukor v krvi stúpa len pomaly, nedostaví sa pocit vlčieho hladu.

Žiadne zásoby si nerobte. A zbavte sa všetkých sladkostí doma aj v práci. Kto nemá lákadlá, na maškrtenie si ani nespomenie. Alebo spomenie, ale nemá toľko času či chuti, ísť si nejakú sladkosť zaobstarať. Sladkosť si kúpte v obchode len v takom množstve, ktoré ste si dovolili denne zjesť. Ani o gram viac.

Ak sa niektoré vaše obľúbené sladkosti v malých balíčkoch nepredávajú, môžete to vyriešiť svojpomocne. Po príchode domov veľký balík otvorte a vyrobte si vlastné „mini porcie“ na každý deň. Získate tak prehľad o tom, koľko denne môžete zjesť. Z „bezodného“ vrecka sa totiž maškrtí oveľa nebezpečnejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zákaz #sladkosti #maškrtenie

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...