Štyri typy cvičenia, ktoré skutočne dokážu zmeniť vašu postavu!

Zhodiť pár kíl, ubrať pár centimetrov okolo bruška či bokov? Spevniť ramená alebo stehná? Túžite po tom a už mesiace sa snažíte cvičiť, no výsledky nikde...

04.06.2014 17:00
drep - drepovanie - cvičenie Foto:
Drepovanie je jeden z vynikajúcich cvikov na tvarovanie postavy.
debata

Áno, stáva sa aj to – fyzické aktivity sú síce prospešné pre naše telo aj dušu, ale niektoré skrátka vôbec nevidieť. Potom sú tu však aj také, ktoré zaručene prinesú výsledky. Či už chcete chudnúť, alebo spevniť a vyrysovať svalstvo, skúste nasledovné:

Skákanie na švihadle

Minúta skákanie na švihadle spáli viac kalórií než akýkoľvek iný šport. Ide o lacnú alternatívu cvičenia, pričom môžete postupne zvyšovať časový rozsah skákania, intenzitu skokov (napríklad skúsiť dvojšvihy) alebo striedať nohy. Pri skákaní je nutné držať pevné a rovné bruško, posôbí teda skvelo na spevňovanie centra tela, Precvičíte pri ňom nohy (obzvlášť lýtka), ale tiež ramená.

Kliky

Ženy sa ich obávajú a majú pocit, že ide o výlučne mužskú aktivitu – ale to je omyl. Kliky vynikajúco tvarujú ramená, triceps a spevňujú hrudný sval. Zároveň je pri nich nutné mať pevné zatiahnuté brucho a rovný chrbát, čím (pri správnom prevedení) prispievajú k celkovému spevneniu tela.

Drepy

Jednoduché drepovanie má zásah na niekoľko telesných partií. Okrem stehien, zadočka a lýtok je drepovanie veľmi prospešné pre centrum tela. Len so spevneným bruškom a rovným chrbtom je totiž drep správny. Zadoček by mal smerovať až po úroveň kolien a kolená aj špičky pri drepe smerujú mierne von. Na zvýšenie intenzity môžete drepovať napríklad so závažím, ktoré si rukami zovriete pod bradou či na kľúčnej kosti.

Výpady

Na zadoček, stehná, lýtka, ale aj centrum tela sú určené striedavé výpady nohou dopredu či vzad. Výsledky sú na stehnách vidieť už do pár týždňov, pričom je ideálne striedať túto aktivitu aj s behom či inými kardio aktivitami.

debata chyba
Viac na túto tému: #výsledky #cvičenie #postava #drepy #kliky #švihadlo

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...