Poznáte dôvody vášho prejedania sa?

Ak nechcete zbytočne priberať, týmto stravovacím chybám sa vyhnite:

23.05.2014 07:00
obezita - prejedanie sa - metabolický syndróm Foto:
Neprejedajte sa, lebo vaša hmotnosť porastie.
debata

Dlhé prestávky medzi jedlom

Nedokážete si počas dňa vytvoriť pravidelný stravovací režim? To je chyba! Ak sú prestávky medzi jedlom priveľmi dlhé, následne vás ovládne pocit vlčieho hladu a doslova do seba „nahádžete“ všetko, čo nájdete doma v chladničke. Navyše, pocit nasýtenia sa dostaví až 20 minút po jedle, takže skúste vydržať, než sa pustíte do ďalšieho maškrtenia.

Prísne zákazy

Chcete chudnúť a tak ste sa rozhodli pre veľmi prísny stravovací režim a postupne ste z vášho jedálnička vylúčili naozaj veľa potravín. Čo sa ale stane? Premôže vás neodolateľný pocit na niečo zakázané a odoláte len veľmi ťažko. Vaše telo ste nechali vytrápiť a ono si to, čo mu odmietate dať v malých množstvách, napokon vypýta. Ale to už bude iná porcia!

Večera pred televízorom

Aj spôsob stolovania sa podpisuje pod vaše stravovanie. Ak si pred televízor nanosíte všetko možné a jete počas obľúbeného seriálu, len ťažko ustrážite množstvo. Nemáte hranicu a tak sa večer zaručene prejete. Zmeňte to! Z večerného stolovania si urobte príjemný rituál plný vyváženej stravy. A potom už žiadne maškrtenie!

Veľké taniere a mega porcie

Malý tanier – malá porcia, veľký tanier – veľká porcia. To je jednoduchá matematika! Zbytočne veľké porcie občas zjeme aj preto, že nám je ľúto jedlo z taniera vyhodiť. Vždy myslite na to, aby ste si naložili primeranú porciu a radšej na menší tanier. Je to opäť otázka stolovania, ktorú môžete zmeniť a vylepšiť veľmi jednoducho.

Športovanie s prázdnym žalúdkom

Tesne pred športovým výkonom by ste jesť nemali, ideálne je jesť dve hodiny pred tým. Ak sa totiž za športom vyberiete s prázdnym žalúdkom, nielenže si cvičenie doslova odtrpíte, ale následne vás ovládne opäť vlčí hlad a zjete všetko, čo vám príde pod ruku. Aj po cvičení je dobré sa najesť a telu doplniť sacharidy – stačí však ovocie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #obezita #zásady #prejedanie sa

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...