Život si spríjemníte a predĺžite celkom jednoduchými trikmi

Nie je na tom nič ťažké, stačí zmeniť každodenné maličkosti a váš život bude kvalitnejší. Ako na to?

21.05.2014 14:00
úsmev, radosť, šťastie Foto:
Spríjemnite si život, je to ľahké!
debata

Kto sa rád smeje, ten životom pláva akosi ľahšie. Večným optimistom sa choroby vyhýbajú alebo ich prekonávajú ľahšie. Takže prvá rada pre dlhší život znie – veľa sa smejte a na život sa pozerajte s optimizmom

Život je aj o zábave. Skúšajte nové veci, ktoré vám prinášajú radosť. nemôžete chodiť len z práce a do práce a zvyšok života prespať. naplánujte si čas tak, aby ste si voľné chvíle naozaj užili. S priateľmi či rodinou, jednoducho s ľuďmi, ktorým máte rada

Stres k životu patrí a niekoho dokonca motivuje k lepším výkonom. Ale prežívať jeden deň za druhým ako klbko nervov, mať hlavu nazahltenú množstvom nereálnych úloh a nesplniteľných predsavzatí je hlúposť. Zariaďte sa tak, aby ste boli viac v pohode ako v strese.

Myslite na to, čo jete. nemusíte držať diéty ani prácne sledovať zloženie všetkého, čo zjete. Myslite na vyváženosť, siahnite po sezónnych potravinách a zamerajte sa na domáce výrobky. Telu dodávajte potrebnú energiu a nie prázdne kalórie, ktoré organizmus zbytočne zahltia škodlivinami.

Zlozvykom ako alkohol či cigarety sa vyhýbajte. Iste, pohár kvalitného vínka ešte nikoho do hrobu nepriviedol, ale všetko s mierou. Cigariet by ste sa mali vzdať úplne, nielenže si predĺžite život, ale aj ušetríte na príjemnejšie veci pre život.

Športujte, ale vyberte si niečo, čo vás napĺňa radosťou. Nemá zmysel,a by ste chodili športovať so zaťatými zubami a plná negatívnych pocitov. Z množstva športov si vyberte taký, ktorý vám maximálne vyhovuje a pri ktorom sa aj zabavíte, spoznáte priateľov.

Starajte sa o svoje zdravie. Preventívne prehliadky sú základom, ktorý vám môže nielen predĺžiť, ale v niektorých prípadoch aj zachrániť život. Zodpovednosť je na mieste, na lekára by ste si mali nájsť čas vždy, keď je to potrebné.

Strážte si hmotnosť. Nadváha prináša so sebou množstvo zdravotných komplikácií. Spočiatku nenápadné priberanie sa môže zvrtnúť do nepríjemnej nadváhy, s ktorou sa potom bojuje oveľa ťažšie.

debata chyba
Viac na túto tému: #zmena #kvalita #stres

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....