Ženy s pivom pred sebou? Nádhera!

Ženy majú k pivu rešpekt, považujú ho za nápoj pre mužov. Prečo to tak je?

15.05.2014 10:00
debata
Ženy s pivom... Nič výnimočné. Foto: SHUTTERSTOCK
ženy s pivom Ženy s pivom... Nič výnimočné.

Robí to ten veľký krígeľ, z ktorého sa ťažko a nemotorne pije (chce to vyšportovanú ruku), alebo z myšlienky, že ide o nápoj, z ktorého sa môže opiť? Podľa českého sládka Václava Berku je to tiež kvôli tomu veľkému pollitrovému poháru. „Keď si dámy objednali pol litra piva, mali čo robiť. Druhé si už neobjednali, radšej teda celý večer sedeli pri tom jednom,“ skonšatatoval ďa­lej.

Dnes už však existuje elegantné riešenie. Keď dáma dostane načapované pivo do „krásnej tretinky“. V takom prípade sa už môže cítiť spokojne. Odhliadnuc od faktu, že v minulosti bolo pivo považované pre „hlupákov“. Šľachta pila predsa víno. Až keď zistila, aké chutné je pivo, začali ho čapovať do krásnych pohárov. „Ja zakaždým ocením, keď v reštaurácii vidím pri stole štyri dámy, pred každou stojí pohár piva a ony búrlivo diskutujú. To je nádhera,“ povedal Berka na otváraní bratislavského pubu The Pub, kde okrem iného predvádzal, ako sa pivo správne čapuje.

Vraj nie je káva, ktorá obsahuje cukor. Čo obsahuje pivo, aby ho už pán Berka pivom nenazval? Stretli sme sa totiž už aj s kombináciou pivo s kolou. „Samozrejme, doba je iná a aj na slovenskom trhu sa začína objavovať veľa chuťových smerov.“ Existuje vraj pivo s prírodnou šťavou, čo je však už cesta zameraná na novú kategóriu konzumentov. Práve pre tých, ktorí pivo odmietali pre horkosť či 3–4 percentá alkoholu.

Najlepšie pivo podľa sládka Berku je rozhodne v Plzni a to bez diskusie. Výborné tmavé pivo majú Íri (stout), ale typický reprezentant je Guinness. V južnom Anglicku zas majú inú kategóriu piva, tzv. ale a výnimočné pivo pijú aj v Bavorsku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pivo #Václav Berka

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...