Šesť dôvodov, prečo sa zahryznúť do reďkovky! Prečistí aj vylieči

Kedy inokedy, ak nie teraz! Sezóna reďkovky je práve v týchto mesiacoch a vy by ste ju určite nemali obchádzať. Okrem sviežej chuti totiž v sebe skrýva táto zelenina množstvo benefitov.

07.05.2014 07:00
reďkovka, zelenina, vitamíny Foto:
debata (1)

Chutná reďkovka ponúka niekoľko dôvodov, prečo ju zaradiť do jedálnička. Ak ich chcete poznať, čítajte:

1. Prevencia proti vírusovým ochoreniam
Obsahuje veľké množstvo vitamínu C a má prečisťujúci účinok. Aj preto pôsobí proti baktériam a vírusom.

2. Eliminuje toxíny
Pravidelná konzumácia reďkovky prečisťuje naše telo a zbavuje ho toxínov. Už stáročia je najmä vo východnej medicíne využívaná táto zelenina práve na dosiahnutie rovnováhy v tele a celkové prečistenie.

3. Pomôže proti zápche
Reďkovka podporuje peristaltiku čriev a v prípade nadúvanie alebo kŕčov v bruchu má zase upokojujúci účinok.

4. Je skvelý doplnok diéty
Vďaka nízkej kalorickej hodnote a vysokému obsahu vlákniny, vitamínov a minerálov je skvelou súčasťou ozdraveného jedálnička s cieľom zhodiť pár kilogramov.

5. Aj s chrípkou má svoje skúsenosti
Konzumácia reďkovky podľa niektorých odborníkov dokáže pri chrípke a bolestiach hrdla pomôcť. Vďaka jemne pálivému efektu, ale tiež obsahu vitamínov pri konzumácii pôsobí táto zelenina v hrdle protizápalovo.

6. Ochladzuje
Zaujímavé je, že reďkovka tiež prirodzene ochladzuje telo a je využiteľná najmä v horúcich mesiacoch na zníženie celkovej teploty tela a zníženie nadmerného potenia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #chrípka #vitamíny #zápcha #reďkovka #toxíny

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...