Chudnite cielene! Dopracujete sa k želaným krivkám

Pred chudnutím si urobte plán a toho sa držte. Na výsledok si síce počkáte, ale budete s ním spokojná.

02.05.2014 07:00
brucho, žena, obézna Foto:
Trápi vás problémová partia?
debata

Nadbytočné kilogramy sú preč! No pri pohľade na svoju postavu predsa len nie ste spokojná. Prečo? Lebo ste „zhodili“ aj na miestach, kde to práve žiaduce nie je. Ak si túžite vypracovať napríklad brucho, nemusíte predsa chudnúť v oblasti hrudníka.

Chudnite cielene, nie bezhlavo, ako vás napadne. Ako na to? Nie je práve ľahké zhodiť len na tých partiách, ktoré ste si vybrali. S týmto problémom zrejme bojovala každá žena, ktorá sa rozhodla chudnúť. Ak však chudnete pomaly a nie nárazovo, máte svoj plán a ten sa nesnažíte nijako urýchliť, dopracujete sa k dobrým výsledkom. Cielene schudnete na problémových partiách ako brucho či boky, no vaše prsia ostanú plné a príťažlivé.

Pri cielenom zhadzovaní kilogramov zohráva dôležitú úlohu strava, najmä vtedy, ak bojujete s ukladaním tuku v oblasti brucha. Ak sa na vás kilogramy lepia práve v tejto oblasti, je to aj znakom toho, že konzumujete veľké množstvo jednoduchých sacharidov. Následne nešportujete a tak sa energia nespotrebováva, ale ukladá. Sladkosti, fastfood, čipsy či biely chlieb – to všetko by ste pri cielenom chudnutí mali konzumovať veľmi opatrne či úplne vynechať.

Aj šport zohráva dôležitú úlohu. Ale pozor! Takisto sa treba skôr, ako začnete bezhlavo behať na páse či dvíhať činky zamyslieť, na ktorých častiach tela musíte popracovať a ktoré sa vám páčia. Ak je to opäť brucho, je fajn, ak niekoľkokrát týždenne venujete pozornosť pri cvičení práve tejto oblasti. V posilňovni ale aj doma vymyslíte množstvo cvikov zameraných práve na posilnenie brucha. Pri takomto predsavzatí by ste však rozhodne nemali zabúdať ani na kardio tréning. Aspoň tri razy týždenne sa pred posilovaním brucha venujte niektorej z aeróbnych činností. Skvelý je beh, bicykel, stepper či orbitrek.

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #obezita #brucho

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...