Zuzana Kanócz: Vyrastali sme v jednoduchšom čase, žili sme inak

Herečka sa rozhodla podporiť projekt zameraný na boj proti detskej obezite.

09.04.2014 10:00
Zuzana Kanócz, Juraj Loj Foto:
Partneri Zuzana Kanócz a Juraj Loj sa rozhodli podporiť projekt zameraný na boj s detskou obezitou.
debata (7)

Známa herečka Zuzana Kanócz si zaspomínala na svoje detstvo plné hier, kamarátov a najmä večných naháňačiek okolo domu. „My sme jednoznačne vyrastali v jednoduchšom čase, čo sa rôznych lákadiel týka. Žili sme určite zdravšie, boli sme vonku pred domom od rána do večera a mama nás z okna iba zavolala domov na obed,“ hovorí s nostalgiou a pokračuje: „Teraz je to iné. Deti nie sú vonku pred domom, nehrajú sa, nebehajú. Sedia doma a zaujímajú ich najmä videohry. Dúfam, že u nás doma to takto fungovať nebude, spravím všetko pre to, aby to bolo inak.“

Aj skutočnosť, že sa pred ôsmimi mesiacmi stala mamou malého Lucasa je jedným z dôvodov, prečo sa spolu s partnerom, hercom Jurajom Lojom, stali ambasádormi tohtoročného podujatia „Tesco Beh pre život“. Výťažok z charitatívneho podujatia bude totiž venovaný na boj proti detskej obezite, na edukačné aktivity zamerané na prevenciu pred obezitou a nezdravým životným štýlom u detí a mladých ľudí. Situácia na Slovensku je totiž alarmujúca, až 12 percent detí v školskom veku je obéznych a tempo pribúdania týchto detí sa zrýchľuje.

Na štvorkilometrovú trať si trúfa vyraziť aj herec Juraj Loj. A dokonca bez prípravy. „Ja síce nebehám, ale dva razy týždenne si idem zahrať s partiou basketbal, takže kondičku mám a myslím si, že štvorkilometrovú trať zvládnem.“ O čosi viac trénovaná je tanečnica Mirka Kosorínová, pre ktorú budú štyri kilometre len „na zahriatie“. „Behám pravidelne už štyri roky a beh považujem za skvelý šport,“ hovorí a s úsmevom prezrádza, že jej méty sú oveľa vyššie. "Možno si časom trúfnem aj na polmaratón, ale chce to ešte mnoho odbehnutých kilometrov. Ale mohla by to byť moja méta do budúcnosti.

Známe tváre podporujú "Tesco Beh pre... Foto: Tesco Beh pre život
Tesco Beh pre život Známe tváre podporujú "Tesco Beh pre život".

Tohtoročný „Tesco Beh pre život“ odštartuje 7. júna v Nitre. Športoví nadšenci si prídu na svoje aj v ďalších mestách. A v každom z nich ich odhodlanie podporia aj známe tváre.

BRATISLAVA (28.6): Juraj Loj (herec), Zuzana Kanócz (herečka), Miroslava Kosorínová (tanečnica), Dagmar Didiana Dianová (moderátorka), Ivan Binďo Bindas (moderátor), Ivana Kubačková (herečka), Lucia Medeková (športovkyňa), Michal Matúš (športovec, člen Slovenského zväzu telesne postihnutých športovcov)

NITRA (7.6) : Juraj Hrčka (herec), Martin Koiš (automobilový pretekár do vrchu)

ŽILINA (15.6): Barbora Švidraňová (herečka)

BANSKÁ BYSTRICA (8.6): Anastazia Kuzminová (úspešná slovenská olympionička)

KOŠICE (14.6): Peter Nádasdi (herec)

PREŠOV (21.6): Matej Falat (športovec)

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Kanócz #Tesco Beh pre život

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...