Pripravte deťom zdravý dezert podľa Michaely Králikovej

Michaela Králiková, finalistka súťaže MasterChef: Príprava jedla pre deti chce istú dávku kreativity, treba ich aj zaujať.

09.04.2014 08:30
Michaela Králiková s rodinou Foto:
Michaela Králiková je dvojnásobná mama, vie, čo deťom chutí.
debata

Nejedna mamička zápasí so svojou ratolesťou, ktorá sa stoj čo stoj dožaduje niečoho sladkého. Boj väčšinou býva víťazný pre dieťa, ktoré si svoju sladkosť napokon vždy vybojuje. Aj Michaela Králiková, finalistka súťaže MasterChef, ako mama dvoch ratolestí vie, aký náročný tento boj o pochúťky býva. „Je celkom prirodzené, že deti vyhľadávajú sladkú chuť, lebo sú zvyknuté na materské mlieko. Ale sladká chuť nemusí vždy znamenať iba cukor,“ hovorí.

Známa kuchárka odporúča alternatíve spôsoby sladenia dezertov. „Nielen naše deti, ale aj ja milujem sladké chute. Keď pečieme koláče, tak to neznamená, že do nich treba dať výlučne biely cukor, u nás doma ho ani nenájdete. Ja by som odporučila alternatívne sladidlá, napríklad topinamburový sirup, sirup z agáve, ale aj klasický med či trstinový cukor.“

Okrem toho upozorňuje ešte na zaujímavú súvislosť. „Deti lákajú v obchodoch dezerty či sladkosti aj svojím obalom. Farebné zvieratká, veselé postavičky, to všetko dokáže deti veľmi upútať a potom netúžia po ničom inom, len sladkosti s ich obľúbeným zvieratkom na obale. Ale tu môžu mamičky využiť svoju kreativitu a deti nalákať aj na domáce zdravé dezerty. Len si treba nájsť čas a dezert či tanierik nejako vyzdobiť.“

Vyskúšajte zdravý dezert pre deti podľa Michaely Králikovej: Domáci tvaroháčik

Potrebujeme: 250 g syra ricotta alebo tvaroh
1 biely jogurt
nastrúhaná kôra z citróna či grapefruitu
sirup z agáve (alebo med)
škorica
kúsky ovocia podľa chuti

Postup: Vyšľaháme tvaroh spolu s bielym jogurtom. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, osladíme sirupon z agáve. Napokon pridáme kúsky ovocia podľa chuti a necháme stuhnúť.

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #dezert #zdravie #sladkosti #Michaela Králiková

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....