Chcete zhodiť? Týchto päť nápojov vám v tom pomôže

Pri chudnutí nie je dôležité len to, čo zjeme, ale aj tekutiny, ktoré prijmeme. Niektoré totiž dokážu povzbudiť naše trávenie a urýchliť metabolizmus.

31.03.2014 10:00
žena, káva, kaviareň Foto:
Popíjanie čiernej kávy bez mlieka a bez cukru tiež pomáha chudnutiu.
debata

Ak ste práve vo fáze príprav na letnú sezónu a túžite zhodiť nejaké to kilečko, určite by ste mali do svojho denného príjmu zaradiť nasledovné:

1. Zelený čaj

Je známy mnohými svojimi benefitmi, azda najviac pre vysoký obsah antioxidantov, ktoré pomáhajú nášmu telu. Zelený čaj však tiež urýchľuje metabolizmus a je vhodnou pitnou prílohou v diétnom režime. Stačí pohár zeleného čaju denne a vaše trávenie sa vám (samozrejme, v kombinácii s vyváženou stravou a cvičením) odmení.

2. Čierna káva

Reč je o nesladenej káve bez mlieka. V primeranom množstve pomáha naštartovať metabolizmus, kofeín pôsobí stimulačne a zvyšuje množstvo kalórií, ktoré telo spáli.

3. Voda

Neslobodno zabúdať na ten najprostejší a pritom najlahodnejší nápoj, aký poznáme. Obyčajná voda a pravidelný vyvážený pitný režim zohrávajú v diéte dôležitú úlohu. Aj obyčajná voda pomáha telu prečisťovať sa, pokiaľ ju skombinujete s vhodnou potravou, budete určite vnímať výsledky.

4. Zeleninové šťavy

Konkrétne odšťavená kapusta, brokolica, karfiol či zeler dokážu v našom tráviacom trakte zázraky. Okrem vysokého obsahu vlákniny, ktorá povzbudzuje trávenie, sú bohaté aj na látky, ktoré znižujú obsah telesného tuku, resp. spomaľujú jeho ukladanie. Tiež nechýbajú antioxidanty.

5. Detoxikačné šťavy

Ich podstate spočíva v tom, že telu dodajú vitamíny a živiny a zároveň ho prečisťujú. Pri chudnutí je príjem podobných štiav veľmi dôležitý. Na Žena.pravda.sk sme vám už priniesli pár receptov na detoxikačné šťavy – pozrite si ich tu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #detox #nápoje na chudnutie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...