Dôvod je prozaický. Ananás je totiž potravina, ktorá nie je len chutná, ale aj zdravá. A má mnohostranné využitie.
Do žltého sladkého ovocia si môžete zahryznúť len tak bez ničoho (samozrejme, ošúpte ho). Ananás však môžete použiť do šalátov, na špízy s mäsom či syrom, na prípravu omáčok, marinád alebo k mäsu či do koláčov. Pri úprave nasladko radšej nepoužívajte maslo, ovocie v ňom stvrdne, použite napríklad kokosový olej.
Výhodou ananásu je jeho nízka kalorická hodnota a to aj napriek tomu, že má vyslovene sladkú chuť. V rámci diétneho režimu sa však ananásu rozhodne obávať nemusíte. Ba skôr naopak, ananás totiž podporuje aj trávenie a hovorí sa o ňom, že je pomocníkom pri chudnutí.
Dôležitým prvkom ananásu je vitamín C, ktorý podporuje imunitu, ale tiež sa podieľa na kvalite pleti či napríklad na vývoji kostí, zubov a chrupaviek. S ananásom prijmete tiež veľké množstvo antioxidantov, ktoré pôsobia proti voľným radikálom.
Mnoho z nás sa vyhýba ananásu, pretože máme pocit, že sa veľmi ťažko šúpe. Jedna z prispievateľov webu Varecha.pravda.sk vás presvedčí o opaku – pozrite sa, ako na to!