Zahryznite sa do ananásu! Pomôže línii aj vašej imunite

V obchodoch sa celoročne nachádza exotický ananás. Jeho sezóna je však skôr v zimných mesiacoch a začiatkom jari. Ešte pár týždňov by táto lahôdka nemala chýbať vo vašom jedálničku.

27.03.2014 13:00
Ananás Foto:
Ananás pomáha imunite aj štíhlej línii.
debata

Dôvod je prozaický. Ananás je totiž potravina, ktorá nie je len chutná, ale aj zdravá. A má mnohostranné využitie.

Do žltého sladkého ovocia si môžete zahryznúť len tak bez ničoho (samozrejme, ošúpte ho). Ananás však môžete použiť do šalátov, na špízy s mäsom či syrom, na prípravu omáčok, marinád alebo k mäsu či do koláčov. Pri úprave nasladko radšej nepoužívajte maslo, ovocie v ňom stvrdne, použite napríklad kokosový olej.

Výhodou ananásu je jeho nízka kalorická hodnota a to aj napriek tomu, že má vyslovene sladkú chuť. V rámci diétneho režimu sa však ananásu rozhodne obávať nemusíte. Ba skôr naopak, ananás totiž podporuje aj trávenie a hovorí sa o ňom, že je pomocníkom pri chudnutí.

Dôležitým prvkom ananásu je vitamín C, ktorý podporuje imunitu, ale tiež sa podieľa na kvalite pleti či napríklad na vývoji kostí, zubov a chrupaviek. S ananásom prijmete tiež veľké množstvo antioxidantov, ktoré pôsobia proti voľným radikálom.

Mnoho z nás sa vyhýba ananásu, pretože máme pocit, že sa veľmi ťažko šúpe. Jedna z prispievateľov webu Varecha.pravda.sk vás presvedčí o opaku – pozrite sa, ako na to!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #varenie #zdravie #vitamín C #antioxidanty #ananás

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....