Pozor na slovko nie

Vzťahy, prácu, lásku, čokoľvek... Slovko nie naruší alebo zničí. Vypustite ho zo slovníka.

26.03.2014 15:40
hovoriť, rozprávať Foto:
Je tam aj slovko "nie"? Pozor naň!
debata

„Dala som si do kabáta gaštan. Aby mi vždy pripomenul, keď začriem do vrecka, že si mám zopakovať svoje pozitívne afirmácie,“ povedala 25-ročná Lucia, ktorú oslovila motivačná literatúra. „Keď som čítala nejakú pozitívnu knižku, cítila som sa ako znovuzrodená. Dávalo mi to veľmi veľa energie! Nechápala som, ako som mohla doteraz žiť,“ povedala. V tom momente neverila, že príde chvíľa, kedy začne znova „upadať“.

Dialo sa to vraj postupne. „Stačilo, že mi niečo nevyšlo, napríklad som takmer havarovala na križovatke a už sa to so mnou vlieklo. Na pozitívne knižky sa zabudlo, prišlo pracovné obdobie, kedy som na nič nemala čas,“ vysvetlila ďalej. A „váľal“ sa deň za dňom. „Musela som si opäť pripomenúť, že chcem a hlavne musím žiť pozitívne, lebo chcem,“ povedala ďalej.

Radí: „Vždy, keď váš hlas niečo spochybní, okamžite ten program vymažte. Prepíšte tú deštruktívnu vetu na pozitívnu a povedzte si ju päťkrát. Nahlas, ak práve môžete.“ A nezabúdajte: Nikdy sa nevzdávajte. „Vždy, keď upadáte do negativizmu, konajte. Robte presne to, čo vám pomohlo naposledy.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pozitívne myslenie #nie

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...