Vstávajte s úsmevom a energiou! Stačí zvládnuť týchto 5 bodov

Ak patríte medzi dámy, ktoré ráno nemusia vstávať, aby odviezli do školy ratolesti, asi sa vám neraz stalo, že predlžujete dobu vylihovania.

26.03.2014 07:00
vstávanie - ráno - raňajky - energia Foto:
Hneď po prebudení je dobré ponaťahovať sa a precvičiť si telo.
debata

Prevaľovanie sa v posteli, šuchtanie sa v sprche či kuchyni a odrazu ani neviete ako – meškáte, ste spomalená a táto nálada ovplyvní negatívne celý váš deň. Dá sa tomu vyhnúť? Ale, samozrejme. Treba len trošku sebazaprenia a dodržať pár pravidiel.

Ak chcete ráno naštartovať s energiou a úsmevom, skúste nasledovné.

  1. Nastavený budík nevypínajte a neposúvajte o ďalších desať minút, aby ste mohli zostať dlhšie v posteli. Pokiaľ máte pocit, že to ráno rozospatá nezvládnete, nastavte si ho a položte tak, aby ste museli z postele vstať, keď sa rozozvučí. Napríklad ho položte ku dverám do spálne.
  2. Zacvičte si. Hneď po prebratí je dobré naťahovať stuhnuté telo a dopriať si krátku rozcvičku. Môžete to skúsiť napríklad so ženskými klikmi, prípadne skáčte panáčika (nohy a ruky sa pohybujú simultánne – nohami skáčete do polohy rozkročmo, ruky sú vtedy nad hlavou, keď nohy spojíte, ruky idú dolu a dotknete sa dlaňami za chrbtom). Ideálne je tiež zacvičiť si hneď ráno krátku rozcvičku na bruško. Prospieva brušným svalom, ale aj chrbtici. Rozcvičke venujte zhruba päť minút.
  3. Naraňajkujte sa. Stále veľa z nás robí chybu, že v zhone nestíha nič zjesť a prvé jedlo do seba dostávame niekedy okolo desiatej či jedenástej v práci. To však rozhodne neprospieva k tomu, aby si naše telo udržalo energiu. Zjedzte pokojne malé, no energické raňajky doma – ovsená kaša s tvarohom, vajíčko namäkko, ktoré je hotové za tri minúty a k nemu pohár džúsu, prípadne si dajte chlebík so šunkou a cottage cheesom. Pokiaľ to naozaj nestíhate doma, berte si raňajky do práce a skonzumujte ich ešte pred štartom pracovnej „doby“. V chladničke môžete mať pripravený zelený alebo bylinkový čaj.
  4. Dobrý pocit do dňa získate aj vtedy, ak spravíte hneď zrána niektorú z úloh, ktoré inokedy odkladáte na čas po návrate z práce. Skúste napríklad umyť riad z večere, poskladajte bielizeň, ktorá cez noc preschla na sušiaku, alebo vezmite pri odchode z domu smeti. Určite vám to pridá na dobrej nálade.
  5. Usmievajte sa a buďte pozitívna. Možno budú na vás ľudia spočiatku pozerať prekvapene, ale ak denne stretávate rovnaké typy cestou v autobuse, na zastávke, verte, že čoskoro si vás zaradia ako „tú milú ženu s dobrou náladou“. Ak stretnete niekoho, koho vídate pravidelne, pozdravte sa a usmejte. Vôbec neprekáža, že to je suseda, s ktorou ste nikdy neprehodili ani slovo, prípadne starší pán z vedľajšieho bloku, ktorý chodí na autobus v rovnakom čase ako vy. Dobrá nálada a príjemný dojem, ktorý budete rozdávať, je zároveň odmenou pre vás samu. Tomu verte!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #raňajky #nadšenie #Elán #pozitívne vstávanie #dobré ráno

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....