Nevyťahujme staré omyly, ak nemusíme

Sklamania, neúspechy, bolesti – nešetria nás na mnohých úrovniach. Poučme sa, ale netýrajme seba ani okolie vyťahovaním starých prehier.

16.03.2014 07:00
lepšia kvalita života - šťastie - spokojnosť -... Foto:
Ak dokážete zvíťaziť nad svojimi komplexmi, zlozvykmi a negatívnymi postojmi, pocítite úľavu na duši.
debata

V negatívnom kruhu

Neraz sa síce nedá veľmi jednoducho vyhnúť opakovaniu tej istej chyby, no keď sa stane, prevráťme list a kráčajme ďalej. Nech je pre nás pokorou a varovaním pred neľahkými životnými skúškami, ale nemala by nás obmedzovať v ďalšom vývoji. Neustálym otváraním dávno minulých restov či prešľapov si všetko iba komplikujeme, odrádzame od seba ľudí a pozitívne zážitky, priťahujeme opätovné zlyhanie.

Naordinujme si oddych, nadhľad

Niekedy stačí vyjsť z toho negatívneho kruhu, dopriať si odosobnenie od problému, ktorý nás neustále trápi. Najlepšia je na to zmena prostredia, dobrodružný zážitok, stretnutie s ľuďmi, ktorí majú iné starosti než my. Možno pomôže aj ráznejšia životná zmena, ktorá nás posunie k väčšej spokojnosti so sebou.

Všetci robíme chyby, nevadí

Sú chvíle, keď sa nevieme pohnúť z miesta, trápime sa svojimi nedostatkami a neschopnosťou, bez pokusu o zlepšenie stavu, o experimentovanie s tým na čo máme talent a predpoklady na úspešné zvládnutie. Viac si verme, netýrajme sa starými chybami a keď sa s nami vlečú, berme ich ako súčasť povahy a osudu, nenechajme sa nimi zlomiť, možno niekomu dokonca imponujú. Aj s nimi môžeme byť krásni ľudia, ktorí majú i úžasné nápady a vedia ich zrealizovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spokojnosť #šťastie #staré omyly #zabudnúť

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...